Canet de Mar i el modernisme, l'arquitectura nacional

Canet de Mar - Casa Museu Domènech i Montaner
Canet de Mar - Casa Museu Domènech i Montaner


Podem iniciar la ruta a la Casa Museu de Lluís Domènech i Montaner (+ info). Construïda amb l’ajut del seu propi fill, Pere Domènech i Roura i del seu gendre, Francesc Guàrdia, l’insigne arquitecte hi va establir la seva residència. A la contigua masia Rocosa hi tenia el seu taller i estudi de treball. Qui sap si en aquestes parets Domènech i Montaner va engendrar edificis tant universalment reconeguts com el mateix Palau de la Música. Una visita a l’edifici, avui seu del Museu Domènech i Montaner (+ info) ens permetrà... bé millor no explicar-ho, cal gaudir-ne en directe!

Podem continuar la visita per la Riera Sant Domenech amb el magnífic Ateneu Canetenc (+ info), una obra també d’en Domènech i Montaner, amb motius heràldics, sanefes i referències literàries, així com elements iconogràfics propis del nacionalisme català.
 
I a tocar, trobem la residència d’estiueig de Casa Roura, coneguda també com Ca la Bianga (+ info), una obra també d’en Domènech i Montaner per encàrrec del seu cunyat, Ricard de Capmany, gendre de Ramon Montaner i primer comte de la vall de Canet i Francesca Roura Carnesoltes, germana de la seva dona.

Canet de Mar - Ateneu Canetenc
Canet de Mar - Ca la Bianga o Casa Roura

 
Continuem pel mateix carrer, Can Serra o Casa Serra Pujades (+ info) d’un modernisme historicista.
 
I si ens arribem al final de la Riera Sant Domènech, un edifici molt eclèctic, cal Negra, també anomenat Vil·la Amèlia (+ info); la casa es coneix encara pel nom de qui foren els  propietaris, Higini Negra, indià resident a l’Havana, que estava casat amb la poetessa i periodista Amèlia Vivé.
 
I per finalitzar el recorregut us proposem apropar-nos al Restaurant del Santuari de la Misericòrdia (+ info), obra d’un altre arquitecte insigne, Josep Puig i Cadaflch.

Canet de Mar - Restaurant del Santuari
Canet de Mar - Carrer Ample (Can Puxan)

 
Si encara volem endinsar-nos més en la petjada modernista de Canet, ens podem apropar al carrer Ample (+ info) i visitar Can Puxàn, habitatge propietat de Jaume Puxàn Carbó, americano enriquit i que fou alcalde de Canet  o can Floris, un edifici a cavall entre el modernisme, més decoratiu, i el noucentisme, més racional i classicista.
 
També podem visitar la casa Alsina Roig (+ info) –a la Riera Buscarons-, el Col·legi Yglesias (+ info) –prop de l’església- , la Fàbrica Jover (+ info) –a la Riera del Pinar- o Villa Flora (+ info).
 
Vols gaudir de més experiències per Catalunya 

Fires, Festes i Activitats

Visita els Pobles i Ciutats de Catalunya

Omple almenys un camp, la resta els pots deixar buits
Vols rebre els nostres butlletins
Facebook Festacatalunya
Instagram
Municipis senyalitzats amb QR. Visita autoguiada
A cau d�orella
amic, mitjans d�informació i comunicació OJD 
Festacatalunya · Tel. 938046359
Contactar · crèdits · avís legal · Mapa Web