Celler Cooperatiu de la Granada ***

Visita Virtual

PODEU VISITAR-LO VIRTUALMENT EN 360º

La Granada - Celler Cooperatiu


A primers de febrer de 1920 es va fundar el Sindicato Agrícola y Caja Rural de la Granada, en una reunió celebrada a la casa de Claudi Santacana i Guilamany, qui fou el primer president, essent el secretari Guillem Cuscó Almirall.

Per tal d’ampliar els serveis oferts als membres del sindicat, al 1922 es va crear la Secció de Crèdit (Caixa Rural), al 1928 es va construir un molí pels socis i al 1930 es va crear la Secció de batre.

La Granada - Celler Cooperatiu


L’edifici del Celler Cooperatiu de la Granada dissenyat l'arquitecte barceloní Isidre Puig i Boada, constata les influències de la trajectòria modernista de l’època. Va seguir els paràmetres constructius propis de les noves tècniques aplicades a la producció i comercialització del vi. Aquestes primeres dècades del segle XX van ser molt importants per corroborar una nova orientació arquitectònica. Els edificis estaven al servei de les necessitats productives, tot incorporant detalls ornamentals singulars i molt característics.

La nau principal de la cooperativa resta coberta a dues vessants sota una magnífica encavallada de fusta. A la façana es va utilitzar el totxo vist pels emmarcaments de les obertures i sota el ràfec de la teulada; són significatives les gelosies de totxo de les finestres laterals que permeten l’entrada d’aire i no de la projecció directa del Sol.

Podeu ampliar informació i gaudir d'un reportatge àudiovisual del Celler Cooperatiu i d'altres edificis d'interès de la Granada (+ info)

La Granada - Celler Cooperatiu
La Granada - Celler Cooperatiu

La Granada - Celler Cooperatiu
La Granada - Celler Cooperatiu

La Granada - Celler Cooperatiu 

Curiositats

L'arquitecte que va dissenyar el Sindicat de la Granada, Isidre Puig i Boada fou deixeble i gran coneixedor de l'obra de Gaudí. L'any 1929, poc després de portar a terme l'obra a la Granada va publicar un estudi sobre la Sagrada Família. Curiosament per la seva elaboració va treballar amb els plànols i documentació original del temple que va retornar en acabar l'estudi. Qui sap si els hagués mantingut a casa seva un temps més s'haguéssin salvat de la crema i destrucció que van patir tot just abans de la guerra civil. Anys més tard Puig i Boada fou codirector de les obres de la Sagrada Família en la dècada de 1950 i director entre 1966 i 1974.

 
Població: La Granada

Fires, Festes i Activitats

Visita els Pobles i Ciutats de Catalunya

Omple almenys un camp, la resta els pots deixar buits
Granada, La - Ajuntament
Vols rebre els nostres butlletins
Facebook Festacatalunya
Instagram
Municipis senyalitzats amb QR. Visita autoguiada
A cau d�orella
amic, mitjans d�informació i comunicació OJD 
Festacatalunya · Tel. 938046359
Contactar · crèdits · avís legal · Mapa Web