Ruta Modernista a Gelida

A finals del segle XIX la comarca de l'Alt Penedès viu un procés de transformació que cal relacionar, en gran mesura, amb el fenomen social de l'estiueig ¡ la importància del cultiu de la vinya. És el moment en el que diverses poblacions de la comarca, com Gelida, es converteixen en llocs atractius per a la burgesia desitjosa d'establir-hi les seves segones residencies per tal de passar-hi els estius.
 
El Modernisme es va començar a aplicar a l'arquitectura d'estiueig a partir de la primera dècada del segle XX en cases com Casa Delgado (1910), Ca la Sara (1909), Cal Jové (1913) o Casa Pallejà (1903 aprox.).
 
La Ruta consisteix en un recorregut guiat per nou cases modernistes del centre de Gelida: Cal Boada, Casa Delgado, Ca l’Adela o Casa Figueras, Cal Palahí, Cal Folch, Casa Sara, Cal Jové, Can Valls o Escoles Velles i Casa Pallejà.
 
La ruta s’ofereix l’últim diumenge de cada mes si hi ha un mínim de 8 persones inscrites, excepte agost i desembre. També s’ofereix en dies i hores convingudes, amb un import mínim de 24 €, per a un mínim de 8 persones. Cal fer reserva prèvia al Cd’I.
 
Duració: 1 h 30 min
Preus: 3 €; 2,5 € grups (mínim 10 persones). Gratuïta per a menors de 9 anys.


 

Adreça

Població: Gelida

Fires, Festes i Activitats

Visita els Pobles i Ciutats de Catalunya

Omple almenys un camp, la resta els pots deixar buits
Gelida - Ajuntament
Vols rebre els nostres butlletins
Facebook Festacatalunya
Instagram
Municipis senyalitzats amb QR. Visita autoguiada
A cau d�orella
amic, mitjans d�informació i comunicació OJD 
Festacatalunya · Tel. 938046359
Contactar · crèdits · avís legal · Mapa Web