Festa del Terrazel de Sant Llorenç d’Hortons

Propera edició: 10/08/2024

El Terrazel és espectacle popular representat pels veïns del poble, una metàfora de la lluita entre les forces de la natura i l'actuació de l'home amb la contaminació, la construcció massiva... que provoca la seva destrucció.

Com cada any el dia 10 d’agost se celebra El Terrazel, l’esdeveniment protagonista de la Festa Major de Sant Llorenç d’Hortons.

La representació s’inicia amb el ball de la Mare Terra i el Sol (els gegants de Sant Llorenç). Posteriorment, s’hi afegeixen els follets i les al·legories dels paisatges de Sant Llorenç. La plàcida dansa queda interrompuda per la irrupció dels Llefres, que juntament amb el Llengot, drac de les mil xemeneies, representen la força del mal, i ho empastifen tot de fum i contaminació. Els Llambrants, o el que és el mateix, la força del bé, juntament amb un personatge màgic, l’Unicorn,surten a defensar la terra. La lluita finalitza amb el triomf de la terra i la natura.

El toc d’humor el dóna el Buscarrons, que cínicament convida als veïns dels municipi a contaminar, embrutar i malmetre el nostre entorn.

La Festa Espectacle d’El Terrazel és una festa de carrer amb bestiari, gegants, cap-grossos, música i foc, que convida any rere any a la reflexió i converteix la nit del 10 d’agost en una nit màgica.

Això és, i això vol ser el Terrazel: estimació, amor i zel per la terra.

 

Centre informacio 1

Fires, Festes i Activitats

Visita els Pobles i Ciutats de Catalunya

Omple almenys un camp, la resta els pots deixar buits
Sant Llorenç d’Hortons - Ajuntament
On Menjar a Sant Llorenç d�Hortons (Restaurants)
On dormir a Sant Llorenç d�Hortons
Vols rebre els nostres butlletins
Facebook Festacatalunya
Instagram
Municipis senyalitzats amb QR. Visita autoguiada
A cau d�orella
amic, mitjans d�informació i comunicació OJD 
Festacatalunya · Tel. 938046359
Contactar · crèdits · avís legal · Mapa Web