Sant Macari de Guissona

360 graus ok

PODEU VISITAR-LA VIRTUALMENT EN 360º

Guissona - Sant Macari


L'indret de Tapioles està documentat des del segle XI com una quadra depenent de Guissona, on s’esmenta una església sota l’advocació de Sant Pere (1094). L'any 1098 en la consagració de l'església de Guissona apareix la vinculació de l'església de Sant Pere amb aquesta.

Guissona - Sant Macari


L’origen, però, de l’ermita de Sant Macari  potser es remuntaria en el tombar del segle XIII al XIV, tenint en compte que el 1304 es troba documentada l'església de Sant Pere el Vell, i per tant suposa l’existència d'una nova església que podria ser la de Sant Macari. Es creu que tingué culte fins a finals del segle XVIII.

Guissona - Sant Macari


Es tracta d’una ermita romànica d'una sola nau i planta rectangular. Està construïda a base de grans filades de carreus irregulars de pedra. La façana principal presenta una porta de llinda lleugerament descentrada amb una rosassa en la part central del mur que il·lumina l'interior de la nau. La coberta és a dues aigües. L'interior de l'ermita presenta una nau amb un absis retallat on s'obre una petita espitllera i una coberta amb arc apuntat. Es poden endevinar les restes d'un contrafort en la façana est.

Guissona - Sant Macari
Guissona - Sant Macari 

Població: Guissona

Fires, Festes i Activitats

Visita els Pobles i Ciutats de Catalunya

Omple almenys un camp, la resta els pots deixar buits
Guissona - Ajuntament
On Menjar a Guissona (Restaurants)
Allotjaments a Guissona
Vols rebre els nostres butlletins
Facebook Festacatalunya
Instagram
Cellers i Caves del Penedès
Tornen les Calçotades 2021-2022
amic, mitjans d�informació i comunicació OJD 
Festacatalunya · Tel. 938046359
Contactar · crèdits · avís legal · Mapa Web