Municipis senyalitzats amb QR. Visita autoguiada

Senderisme pels Salts d'Aigua de Cabrera d'Anoia: Salt dels Capellans, del Rector, del Cargol, dels Cups o Cucs i de la Mala Dona ***

Cabrera d'Anoia - Salt del Rector (Foto: Ajuntament de Cabrera d'Anoia)
Cabrera d'Anoia - Salt del Rector (Foto: Ajuntament de Cabrera d'Anoia)


Una excursió per practicar amb els amics o familiars tot gaudint d'un espai natural certament sorprenent al bell mig de la comarca de l'Anoia. Tal i com informa www.saltsdaiguacabreradanoia.cat "Les Valls de l’Anoia és una zona de bosc mediterrani i l’arbre que hi predomina és el pi blanc. En les zones humides dels torrents, en canvi, hi trobareu petites rouredes. I als engorjats, les falgueres i les molses són l’element distintiu. La capil·lera és la més característica. Les aus són un altre dels atractius d’aquest territori que ha estat declarat zona ZEPA per a la conservació de l’àliga cuabarrada. Aquesta espècie conviu amb la mallerenga carbonera, la perdiu i la puput, entre d’altres.

El màxim exponent de la particular geologia d'aquesta zona són les cingleres del riu Anoia. La formació d'aquests talls geològics ha estat conseqüència d'un llarg procés erosiu provocat pel pas de l'aigua. Les aigües han treballat ininterrompudament esculpint un conjunt de salts de gran bellesa. Han arrodonit les formes dels laberints de roca al·luvial, sovint encastats entre parets verticals, i davallen per rampes i saltants en forma de tirabuixó. El salt del Cargol és, sens dubte, un dels elements més màgics d’aquesta ruta.

Cabrera d'Anoia - Salt del Rector (Foto: Ajuntament de Cabrera d'Anoia)
Cabrera d'Anoia - Salt del Rector (Foto: Ajuntament de Cabrera d'Anoia)


Cabrera d'Anoia - Salt del Cargol i Salt del Cuc
L’interès paisatgístic de les Valls de l’Anoia rau en el contrastos. Boscos mediterranis i conreus de vinya i cereals conviuen amb la frescor i la frondositat de la vegetació propera a l’aigua, allà on brollen els torrents i els salts. Un mosaic de colors i textures que compta amb la presència constant i una de les millors panoràmiques de la muntanya de Montserrat."

En fer aquesta ruta es recomana la màxima precaució, seguir les indicacions i respecte a l’entorn natural

Recomanem consultar el recorregut detallat de la ruta (+ informació), així com mapa i el fullet corresponent (+ informació)
 

Fires, Festes i Activitats

Visita els Pobles i Ciutats de Catalunya

Omple almenys un camp, la resta els pots deixar buits
Cabrera d’Anoia - Ajuntament
Vols rebre els nostres butlletins
Facebook Festacatalunya
Instagram
amic, mitjans d�informació i comunicació OJD 
Festacatalunya · Tel. 938046359
Contactar · crèdits · avís legal · Mapa Web