Actes de commemoració del 82 aniversari del bombardeig i de Foment de la Pau a La Garriga

Propera edició: 01/01/2021 a 28/03/2021
La Garriga - Actes de commemoració del 82 aniversari del bombardeig i de Foment de la Pau


Ja fa set anys que les àrees de Patrimoni i de Cooperació programem, en el marc del projecte LA GARRIGA PEL FOMENT DE LA PAU, un seguit d’activitats, al voltant de dues dates assenyalades: la commemoració del bombardeig que va patir la Garriga al gener de 1939 i la celebració del Dia Internacional de la Pau, fi xat per les Nacions Unides el 21 de setembre.

Les activitats serveixen per connectar el que va passar a la Garriga fa 82 anys i el que succeeix encara avui arreu del món. Enguany, hem volgut centrar-nos en el llegat i les històries del nostre entorn que ens vinculen amb els fets de 82 anys enrere.

Són històries, espais i patrimonis vinculats a la II República, a la Guerra Civil, al Franquisme, i estretament lligats a la memòria de la gent de la Garriga. I són històries i patrimonis invisibilitzats durant 40 anys de dictadura i també durant bona part de la
democràcia.

L’Ajuntament de la Garriga, des de 2004, ha realitzat accions lligades a tot això des de diversos àmbits: la recerca, les publicacions, la divulgació i difusió, i la posada en valor dels espais de memòria. Les activitats d’aquest any se centren en aquests dos darrers àmbits, a través de les activitats i els espais gestionats des del Centre de Visitants.

Podreu gaudir d’activitats i propostes on, amb l’ús de la Interpretació del Patrimoni i de discursos de base crítica, intentem socialitzar el llegat memorial i, alhora, que aquest esdevingui una eina de transformació social. Suggestió, rellevància i significació per endinsar- nos als temps convulsos de la Garriga de 82 anys enrere.


 

Centre informacio 1

Població: La Garriga

Fires, Festes i Activitats

Visita els Pobles i Ciutats de Catalunya

Omple almenys un camp, la resta els pots deixar buits
La Garriga - Ajuntament
Vols rebre els nostres butlletins
Facebook Festacatalunya
Instagram
amic, mitjans d�informació i comunicació OJD 
Festacatalunya · Tel. 938046359
Contactar · crèdits · avís legal · Mapa Web