Ruta del Camí de Sant Jaume a Castellví de la Marca

Aquest tram de Camí de Sant Jaume entre de Vilafranca del Penedès a Sant Jaume dels Domenys facilita que la gent de Vilafranca i rodalies que vulgui fer el tradicional camí a la capital jacobea pugui sortir a peu de casa seva i arribar a Sant Jaume dels Domenys. Des d’aquí continua un altre tram, també senyalitzat, que arriba a Vila-rodona i enllaça amb el tram del Camí de Sant Jaume de Catalunya que surt de Tarragona.

Castellví de la Marca - Ruta del Camí de Sant Jaume

Tram d'enllaç amb el camí de Sant Jaume de Catalunya:

L'itinerari que es proposa té l'origen en l’evidència històrica que existia una via de pelegrinatge que passava per dins del Penedès. La referència més antiga d’aquesta via la trobem al Llibre vermell de Montserrat, un manuscrit del segle XIV que inclou un recull de cants i danses dels pelegrins que arribaven al monestir. Concretament, en algunes estrofes de la cançó “Chanson nouvelle” s’esmenta el pas per les poblacions de Tarragona, el Vendrell, Vilafranca, la Granada, Pierola, Collbató i el monestir de Montserrat.

El camí, a més de l'origen que el motiva, també respon a components de tipus cultural, turístic i esportiu. Proposa al practicant gaudir d'una etapa caminant o amb bicicleta per un traçat suau i accessible amb contacte permanent amb la natura i permet conèixer les poblacions i els elements singulars que es troben durant el trajecte i el paisatge que l'envolta.

PUNT DE SORTIDA: Vilafranca del Penedès

PUNT D'ARRIBADA: Sant Jaume dels Domenys

Longitud: 18,4 km

Dificultat: Baixa-Mitjana

Durada aprox. a peu: 4 h 36 min

Fires, Festes i Activitats

Visita els Pobles i Ciutats de Catalunya

Omple almenys un camp, la resta els pots deixar buits
Castellví de la Marca - Ajuntament
Vols rebre els nostres butlletins
Facebook Festacatalunya
Instagram
La Granadella - Setmana Santa 2023
amic, mitjans d�informació i comunicació OJD 
Festacatalunya · Tel. 938046359
Contactar · crèdits · avís legal · Mapa Web