Vilapensa. Festival del Pensament a Vilafranca del Penedès

Propera edició: 11/04/2022 a 18/04/2022

Vilafranca del Penedès - Vilapensa. Festival del Pensament


VilaPensa és un festival del pensament, un projecte obert al coneixement, a la cultura i a les ciències, a l’humanisme en general, divulgatiu, transversal, amb vocació d’arribar i de mobilitzar a tothom, sigui quina sigui la seva procedència, educació, manera de viure.

La pandèmia ha posat sobre la taula, una vegada més, la vulnerabilitat de l’existència humana davant el mal. D’aquest mal (moral, físic, social) i les seves raons no en sabem quasi res: ni els seus orígens, ni les seves causes, perquè desborda completament la nostra comprensió i se’ns presenta com a inexplicable per al llenguatge humà. Totes en som les víctimes, éssers innocents, perplexes, indefenses, fins al punt que alguns pensadors diuen que “el mal i les raons de la seva existència, posa al límit a la filosofia i la teologia” (Paul Ricoeur).

El que sabem, però, és que la seva presència és arreu i a tota hora al llarg de la història (l’holocaust jueu se’ns presenta com un cas paradigmàtic), infecta tota activitat humana, la hipoteca irremediablement de tal manera que costa trobar espai per als antídots a la seva barbàrie, com podrien ser l’ètica, la bondat, les religions…

Amb El mal dels innocents, el VilaPensa’21 convida a preguntar-nos per les raons d’aquesta realitat, sabent d’avançada que ens costarà, fins i tot, trobar les paraules justes per atansar-nos-hi, un camí inevitable per atenuar les seves devastadores conseqüències. Perquè com diu Dant a la Divina Comèdia: “No vau ser criats per a viure com a bèsties, sinó per perseguir la virtut i la saviesa”.

Sou benvinguts!


MÉS INFORMACIÓ (enllaç)

 

Fires, Festes i Activitats

Visita els Pobles i Ciutats de Catalunya

Omple almenys un camp, la resta els pots deixar buits
Vilafranca del Penedès - Ajuntament
Vols rebre els nostres butlletins
Facebook Festacatalunya
Instagram
Cellers i Caves del Penedès
Tornen les Calçotades 2021-2022
amic, mitjans d�informació i comunicació OJD 
Festacatalunya · Tel. 938046359
Contactar · crèdits · avís legal · Mapa Web