Fira de la Llenega de Cardona

Propera edició: 25/10/2020

Cardona - Fira de la Llenega
 

Bolets, cuina, patrimoni i tradició

El visitant hi troba parades per comprar llenegues i altres varietats de bolets i una mostra micològica per conèixer millor els bolets del país.

També hi ha parades amb productes artesans amb elaboracions de bolets (patés, confitats, conserves) i altres productes alimentaris naturals com codonyat, allioli de codony, embotits, formatges, mels, …

Els boletaires més experimentats poden participar en el concurs de llenegues que premia el concursant que presenta un nombre més elevat de llenegues, el que porta la llenega més grossa i el que du la llenega més original. Aquestes llenegues es poden veure exposades durant tot el matí.

A més de llenegues, també hi trobem tot tipus de bolets: rovellons, fredolics, camassecs, reigs, surenys, moixernons, camagrocs, carlets, trompetes, llengües de bou, …

La vessant gastronòmica hi és representada per la degustació que ofereixen diferents establiments de restauració de Cardona. Entre d’altres plats hi podem tastar : botifarra de llenega, peu, orella i morro de porc amb llenegues, rodó de vedella amb llenegues i pastís de llenegues amb escamarlans. Cada any les receptes són diferents i sempre basades en la cuina de tardor i amb la llenega com a protagonista.

La llenega és un dels bolets més preciats a la cuina de Catalunya i es caracteritza pel seu barret bru i viscós i les làmines blanques, espaiades i guixudes. Hi ha diverses varietats més valorades com la llenega blanca, i la negra i una altra comestible però menys arpreciada a la taula, la llenega llarga.




 

Des de quan
Des de 1993

Diputació

Població: Cardona

Fires, Festes i Activitats

Visita els Pobles i Ciutats de Catalunya

Vols rebre els nostres butlletins
Facebook Festacatalunya
Instagram
Diputació de Barcelona amic, mitjans d´informació i comunicació OJD 
festacatalunya · Tel. 938046359
Contactar · crèdits · avís legal · Mapa Web