Amposta - Festival de Food Trucks 2024
Maials - Trobada de Gegants 2024

Coves de ca Miquelito Ferrer a Puigpelat

Puigpelat - Coves de ca Miquelito Ferrer


Ca Miquelito Ferrer, una casa pairal de la qual no ens queda cap vestigi, era una construcció més recent que Ca Badia i Ca Montserrat (o Ca Sarraïma). Al segle XVI l’espai que ocupava la casa eren dos corrals per guardar bestiar i una pleta. 
 
Al capbreu de 1691 ja la tenim documentada i el de 1766 ens la descriu així : “...tota aquella casa ab son corral de posar bestiar ab sa porta que hix fora la muralla en dita casa contigua que antigament eran dos corrals y pleta amb son porxo per posar lo carro devant dita casa (situada) dins lo present lloch en lo carrer dir de Ferrer ab sas entrades y aixidas; afronta tot junt de sol ixent part ab la muralla i part ab la casa dels hereus de Totosaus, de mitg dia part ab casa de dits hereus Totosaus y part ab dit carrer, de sol ponent part ab dir carrer, part ab corral dels hereus de Fran(cis)co Calull i part ab corral de Ramon Montserrat y de tramuntana ab la dita muralla...”.

Puigpelat - Coves de ca Miquelito Ferrer

 
Tot i que la casa fou derruïda a finals del segle passat, encara es conserven unes caves excavades al tapassot en les quals es produïa aiguardent. Aquestes coves són accessibles des del caminet que circumda el poble, avui anomenat Carrer de la Muralla. 

En l’actualitat, a la part de dalt de la cova, es pot veure el forat de la sitja per on s’abocava el gra (per omplir el carro) quan aquesta servia de magatzem.

Història de Puigpelat de Joan Canela i Gracia (2010).
Sobre les Sitges i altres estructures excavades al subsòl de Josep Miret i Mestre.

Puigpelat - Coves de ca Miquelito Ferrer

 
Població: Puigpelat

Fires, Festes i Activitats

Visita els Pobles i Ciutats de Catalunya

Omple almenys un camp, la resta els pots deixar buits
Puigpelat - Ajuntament
Vols rebre els nostres butlletins
Facebook Festacatalunya
Instagram
Municipis senyalitzats amb QR. Visita autoguiada
A cau d�orella
amic, mitjans d�informació i comunicació OJD 
Festacatalunya · Tel. 938046359
Contactar · crèdits · avís legal · Mapa Web