Plaça Major de Bellcaire d'Urgell

360 graus ok

PODEU VISITAR-LA VIRTUALMENT EN 360º
 

La plaça Major i el carrer Major de Bellcaire d'Urgell són al nucli històric de la vila. Concretament, la plaça Major és un espai obert al nord-est de la vila medieval, al vessant meridional del qual s'alça l'església parroquial de Santa Maria. De la plaça surt el carrer de Jaume I, que envolta el nucli antic pel nord seguint l'antic traçat de les muralles, i de darrera la capçalera de l'església surt el carrer de Catalunya, que enllaça en pocs metres amb el carrer del Molí, que envolta el nucli antic pel sud fins a l'extrem de ponent, on hi ha la plaça del Mercat. El carrer Major uneix aquesta plaça del Mercat amb la plaça.

Bellcaire d'Urgell - Plaça Major

Dos són els elements que destaquen en aquesta plaça: l’Ajuntament o Casa del Comú i una font d’època barroca al centre. L’Ajuntament ocupa un bell casal, els carreuons laterals del qual menaven a les antigues muralles. Es caracteritza per un accés que afronta amb la plaça Major en forma de porxada de tres ulls d'arc de mig punt, obertures simètriques amb una gran balconada al primer pis i la façana rematada amb un frontó mixtilini d'estil barroc.

Bellcaire d'Urgell - Plaça Major

Recorre l’edifici per sobre del pis superior una cornisa que separa el terrat i el capcer de la resta de l’edifici. El capcer presenta a la base set finestres d’arc de mig punt i a la part més alta un òcul cec. L'interior es troba molt modificat i s'han fet diferents reformes al llarg dels anys.

Bellcaire d'Urgell - Plaça Major
Bellcaire d'Urgell - Plaça Major

Bellcaire d'Urgell - Plaça Major
Bellcaire d'Urgell - Plaça Major

Al mig de la plaça on trobem l'Ajuntament hi ha una font de factura barroca amb bassa sinuosa i pilar octogonal, on hi els diferents brocals amb caps esculpits. La font es troba rematada per una farola.

Bellcaire d'Urgell - Plaça Major
Bellcaire d'Urgell - Plaça Major


 

Fires, Festes i Activitats

Visita els Pobles i Ciutats de Catalunya

Omple almenys un camp, la resta els pots deixar buits
Bellcaire d�Urgell - Ajuntament
Vols rebre els nostres butlletins
Facebook Festacatalunya
Instagram
Municipis senyalitzats amb QR. Visita autoguiada
A cau d�orella
amic, mitjans d�informació i comunicació OJD 
Festacatalunya · Tel. 938046359
Contactar · crèdits · avís legal · Mapa Web