|
La fira es celebra els dies 19 i 20 de novembre sota l’organització de l’Ajuntament de Maials juntament amb la Cooperativa del Camp Foment Maialenc, i enguany recupera el format presencial després que l’any passat s’hagués de desenvolupar de manera virtual. Visites, tallers, tastos, tallers i un llarg etcètera configuren el programa de la Fira. DISSABTE 19 De 9:00h a 11:00h Esmorzar popular amb oli d’oliva verge extra (OOVE) nou a la cooperativa. 10:00H Obertura del Recinte Firal 10:00H Jornada Tècnica: “El conreu de la tòfona negra: una alternativa per a nous regadius” a càrrec del Sr. Daniel Oliach, Investigador del Centre de Ciència i Tecnologia Forestal de Catalunya i amb col·laboració de la Diputació de Lleida. A la Sala de la Societat. 11H Recepció d’Autoritats a l’Ajuntament. 11:30H Inauguració Oficial i Visita a la Fira. Actuació de la Colla Gegantera. 12:30H Taller “El gust per la xocolata, la gran desconeguda” a càrrec de Sr. Xavier Palau de Pangea Chocolate, a la Sala conferencies de la fira. 16:30H Visita Guiada per la Vilaclosa a càrrec dels membres de l’Associació Cultural “La Capitonya” de Maials. El punt de trobada serà davant de l’Ajuntament. 17:00H Taller maridatge de vi i formatges, a càrrec del Celler Matallonga de Fulleda i Montllobé d’Aitona, a la Sala de conferències de la Fira. 18:00H Jornada PATT: “Olis Premium, noves tendències. La nova DUN 2023-27, com afectarà a l’olivera i l’ametller.” a càrrec del Sr. Agustí Romero Aroca, enginyer agrònom i investigador especialista en olivicultura i elaiotecnica, Sr. Jordi Vidal Molins, secretari tècnic de JARC - COAG i la col·laboració de l’Escola Agrària de les Borges Blanques. A la Sala de la Societat 19:00H Taller maridatge de cervesa artesana i pastisseria, a càrrec de Torrent Malt & Brew Master SL i Pa i Pastissos M.Serra. A la Sala de conferències de la Fira. 20:00H Tancament del Recinte Firal 23:00h Concert especial per commemorar el 25è aniversari de la Fira de l’Oli Verd de Maials, amb QUICO EL CÉLIO, EL NOI I EL MUT DE FERRERIES.
DIUMENGE 20 De 9:00h a 11:00h Esmorzar popular amb oli d’oliva verge extra (OOVE) nou a la cooperativa. Jornada de portes obertes a l’escola Otogesa de Maials, en motiu del 70é aniversari, on podreu gaudir de diferents exposicions: fotogràfica, d’objectes,... Horari de 10:00 a 14:00 del mati i 16:00 a 19:00 de la tarda. 10:00H Obertura recinte firal 11:30h Acte d’Investidura “Amic de l’Oli 2022” que aquest any recau a tots aquells que van fer possible aquesta Fira, Ajuntament i Cooperativa del any 1998, en commemoració del 25è aniversari. 12:00 Visita Guiada per la Vilaclosa a càrrec de la Sra. Mercè Quer. El punt de trobada serà davant de l’Ajuntament. 12:30h Taller tast de licors a càrrec de Elixirs de Ponent, a la sala de conferències de la Fira. 17:00h Jornada tècnica: “Aprèn a tastar professionalment l’oli” tast guiat a càrrec de la Sra. Pilar Pardell Pons, membre del Panell de Tast Oficial d’Olis Verges d’Oliva de Catalunya, i la col·laboració de l’Escola Agrària de les Borges Blanques. A la Sala d’actes del Pavelló Firal. 18:30H Lliurament d’obsequis als expositors i acte de clausura, a càrrec del Sr. Jaume Saltó, president de la Cambra Oficial de Comerç, Indústria i Serveis de Lleida 20H Tancament del Recinte firal Tots els dies de la Fira:
|
Des de l’any 1998. |