Oli d'Olesa

Olesa de Montserrat - Oli d'Olesa (Foto: Joan Soler Gironès)
Olesa de Montserrat - Oli d'Olesa (Foto: Joan Soler Gironès)


L’olivera palomar és un arbre molt vigorós i de port erecte que es conrea en explotacions de petites dimensions i en terres riques en llicorella. Les olives es cullen directament amb un sistema de recol·lecció manual i el temps de premsada no és superior a les 48 hores, fet que li aporta qualitat. Es manté emmagatzemat en una càmera refrigerada, dins de dipòsits d’acer inoxidable, a temperatura estable i fixa, per evitar que s’alterin o es perdin les seves propietats. Aquesta tasca ha permès obtenir la categoria comercial de Verge Extra, després de passar pel Panell de Tast Oficial d’Olis Verge d’Olives de Catalunya.
 
L’oli d’Olesa arrossega històries –com la que assegura que era el preferit del rei Ferran VI–, guardons i distincions com les que va rebre a les Exposicions Universals de Barcelona de 1898 i de 1929, a més de quedar entre els 70 millors olis del món en el 10è Concurs Internacional d’Oli d’Oliva de Zuric, l’any 2011.
 
Tot el procés, que es fa a Olesa, es controla al detall: des del conreu fins a l’envasat. L’oli Oulesa és premsat al Molí d’Oli del municipi, gestionat per la societat agrària transformadora (SAT) Oliveraires Palomar Olesana, i té el suport i participació de la Fundació Agrícola Olesana. La SAT que té com a objectiu donar a conèixer el nostre oli i la nostra varietat d’oliva. De fet, ja s’ha exportat a Califòrnia i ha estat present al festival gastronòmic que s’ha celebrat l’any 2015 a la ciutat xinesa de Yantai.


 
Població: Olesa de Montserrat

Fires, Festes i Activitats

Visita els Pobles i Ciutats de Catalunya

Omple almenys un camp, la resta els pots deixar buits
Olesa de Montserrat - Ajuntament
Vols rebre els nostres butlletins
Facebook Festacatalunya
Instagram
Cellers i Caves del Penedès
Tornen les Calçotades 2021-2022
amic, mitjans d�informació i comunicació OJD 
Festacatalunya · Tel. 938046359
Contactar · crèdits · avís legal · Mapa Web