Rutes entre vinyes i cellers a Subirats

Subirats - Rutes entre vinyes i cellers


Les rutes de Subirats amb bicicleta elèctrica, a peu o a cavall és l’aposta turística que ofereix la destinació de Subirats. S’ofereixen entorns ideals per als amants de la natura, paratges de vinyes i presseguers ideals per practicar-hi el cicloturisme o realitzar passejades en família o muntar a cavall.

El punt d’inici és l’estació de tren Lavern-Subirats des d’on es dóna la benvinguda a turistes, visitants,  veïns i veïnes i s’ofereixen diversos serveis turístics per començar a gaudir  l’experiència. Les rutes de Subirats es divideixen en tres rutes circulars que connecten amb la bellesa del paisatge de la vinya, els elements patrimonials del territori i els atractius i recursos turístics finals.

Les rutes de Subirats permeten també descobrir i visitar els cellers del municipi i connecta els nuclis i pobles on es pot descobrir els seus valors culturals, socials i econòmics, i gaudir de la gastronomia i i els productes de la terra.

Ruta 1. Ruta del Mirador
Ruta circular de 16 km

Aquesta ruta circular té una longitud de 16 quilòmetres i un tram addicional fins al Castell de Subirats de 4 quilòmetres, aquest tram addicional ens permet connectar amb diferents elements patrimonials com el Jaciment Paleontològic, el Jaciment Ibèric del Puig del Cocodril, el Castell de Subirats o el nucli  medieval de Torre-ramona i el Riu Anoia.

El nom proposat per aquesta ruta prové de la combinació d’horitzons propers i llunyans i les seves formes, la presència de miradors com el Miravinya La Bardera amb vistes excepcionals a la Plana Central del Penedès o el mirador del Castell de Subirats amb vistes panoràmiques a la Muntanya de Montserrat.

La seva topografia canviant fa que la ruta discorri generalment per una cota elevada respecte del seu entorn, el qual ofereix perspectives àmplies del paisatge penedesenc alternant el bosc amb el paisatge de la vinya i arbres fruiters.

La ruta connecta amb els nuclis de Cal Panxa; Els Casots, Can Rossell, Can Rovira i Cantallops, i els pobles de Sant Pau d’Ordal i Lavern. Des del Castell de Subirats ens permet arribar fins als nuclis de Torre-ramona i el Rebato, des d’on s’accedeix al Riu Anoia.

La ruta connecta al Castell de Subirats amb el PR-C 156  dels Camins del Vi i el Cava, que ens permet passejar per les Muntanyes de la Serra d’Ordal. A Sant Pau d’Ordal es connecta amb amb el PR-C 152  dels Camins del Vi i el Cava i amb la ruta de trekking del Penedès 360º. A Lavern es connecta amb la ruta de la Via Augusta Penedès i la ruta slow Bike del Penedès 360º.

Distància: 16 km

Desnivell acumulat: 279 m
Nivell de dificultat: Moderat
Temps estimat: Bici 2 h – A peu 4 h


Ruta 2. Ruta de l'Aigua
Ruta circular de 15 km

El nom proposat per aquesta ruta es caracteritza per la seva relació amb l’aigua, com no es dóna en cap altre, ja que la ruta creua i es relaciona amb rieres com la riera de Lavernó, diversos torrents i fonts.

La presència de l’aigua es manifesta amb paisatges de riera de vegetació frondosa, espais ombrívols, acollidors i tancats amb un to de misteri, i la presència de frondoses línies d’arbres de riera que combina amb el paisatge de la vinya.

La ruta connecta amb els nuclis de Ca Batista; Can Bas; Ca l’Avi, Corral del Mestre i Can Cartró i el poble de Lavern.

La ruta connecta en diferents punts amb el recorregut del Camí del Riu al seu pas per Subirats, que ens permet passejar pels espais fluvials del riu Lavernó. A Can Cartró es connecta amb la ruta de la Via Augusta Penedès i diverses carrerades. A Ca l’Avi amb el PR-148 dels Camins del Vi i el Cava i a Can Bas amb la ruta slow Bike del Penedès 360º.

Distància: 15 km
Desnivell acumulat: 176 m
Nivell de dificultat: Moderat
Temps estimat: Bici 2 h – A peu 4 h


Ruta 3. Ruta de Pedra i la Memòria
Ruta de 17 km

Els nom proposat per aquesta ruta és característica per dos trets diferenciadors, per una banda, la importancia de la pedra seca i la presència de diferents elements patrimonials com murs de pedra i barraques al llarg del recorregut i l’altra la importància de la memòria històrica i els seus espais històrics visitables.

Aquesta ruta transcorre per valls, turons, serres i muntanyes, dividint-la en dues parts, una lligada als voltants de Sant Pau d’Ordal que té com a referent la muntanya de Can Mató del Racó i la muntanya dels Vidriers i l’altra lligada als voltants d’Ordal, que té com a fita l’entorn del Pla de Can Ravella i els miradors naturals de les serres de la muntanya d’Ordal.

La ruta connecta amb els nuclis de Can Sala, El Pago, Can Ravella i els poble d’Ordal i Sant Pau d’Ordal.
La ruta connecta a Ordal amb el GR-5 dels senders de Catalunya i PR-156 dels Camins del Vi i el Cava que ens permet caminar per les Muntanyes de la Serra d’Orda, amb la Ronda d’Ordal que ens permet arribar als miradors naturals de cotes de més de 500 metres i amb la ruta de BTT del Penedès 360º. A Sant Pau d’Ordal es connecta amb amb el PR-C 152 dels Camins del Vi i el Cava i amb la ruta de trekking del Penedès 360º.

Distància: 17 km
Desnivell acumulat: 279 m
Nivell de dificultat: Moderat
Temps estimat: Bici 2 h – A peu 4 h

Per a més informació (enllaç)
 

Descarrega't l'app de les rutes de Subirats:

Subirats - Rutes entre vinyes i cellers


 

Adreça

Població: Subirats

Fires, Festes i Activitats

Visita els Pobles i Ciutats de Catalunya

Omple almenys un camp, la resta els pots deixar buits
Subirats - Ajuntament
Vols rebre els nostres butlletins
Facebook Festacatalunya
Instagram
amic, mitjans d�informació i comunicació OJD 
Festacatalunya · Tel. 938046359
Contactar · crèdits · avís legal · Mapa Web