La Garriga - Corpus 2024

Molí d'oli de Vallclara

Vallclara disposa d’un Museu dedicat a l’Oli, que també porta terme  activitats cultural i socials a la població. Amb accés des del carrer Major i amb vistes al carrer Muralla l’espai fou adquirit per l’Ajuntament l’any 1995 per 150.00 pessetes d’aleshores. La compra s’efectuà un cop es va dissoldre la Cooperativa Agrícola quan va deixar de ser rentable; els socis es van unir amb els del Vilosell i Cervià de les Garrigues.

La casa havia estat propietat de les famílies Anglès i González fins que a mitjans del segle XX es va crear la cooperativa agrícola, la primera de la població. Els socis van comprar l’edifici per 48.000 pessetes de l’època; s'hi elaborava vi i oli fins a finals dels anys 1980.

Vallclara - Museu de l'Oli
Vallclara - Museu de l'Oli
Vallclara - Museu de l'Oli

En l’actualitat és visible tot el procés d’obtenció d’oli, des del molturat fins el premsat de les olives: les pedres de l’antic molí de l’oli, la premsa hidràulica d’obtenció de l’oli, els cofins, les calderes, estufa, i els cubs.

A l’exterior i com a element més significatiu hi trobem una gran portalada dovellada amb llinda amb arc carpanell. Al carreu central s’hi conserven les dates gravades de 1780 i 1854 i una inscripció on sembla posar "Jo Martí Català".

 

Població: Vallclara

Fires, Festes i Activitats

Visita els Pobles i Ciutats de Catalunya

Omple almenys un camp, la resta els pots deixar buits
Vallclara - Ajuntament
Vols rebre els nostres butlletins
Facebook Festacatalunya
Instagram
Municipis senyalitzats amb QR. Visita autoguiada
A cau d�orella
amic, mitjans d�informació i comunicació OJD 
Festacatalunya · Tel. 938046359
Contactar · crèdits · avís legal · Mapa Web