Actes de commemoració del 84 aniversari del bombardeig i de Foment de la Pau a La Garriga

Propera edició: 01/01/2024 a 30/03/2024
La Garriga - Actes de commemoració del 84 aniversari del bombardeig i de Foment de la Pau


Com cada any i des del 2005, la Garriga commemora l’aniversari del bombardeig feixista sobre la població del 29 de gener de 1939 amb un programa d’actes que vol connectar el que va passar aquí fa 84 anys i el que succeeix encara avui arreu del món.

El drama de la detenció i empresonament a camps de concentració va tenir un exponent màxim amb la deportació de persones realitzada pel règim nazi durant la 2a Guerra Mundial. Prop de 9.000 persones procedents de l’Estat espanyol van anar a parar a un camp nazi. El 22% dels i les deportades des de l’Estat espanyol, eren catalanes. D’entre aquestes, quatre garriguencs: en Felip Codina Codina, l’Obdulio Garcia Navarro i els germans Miquel i Josep Azuaga Villalonga.

Però també dins de l’Estat espanyol i en aquells mateixos anys, es va produir un fenomen similar (i molt menys conegut), amb la construcció de camps de concentració i de treball pels quals van passar més de mig milió de persones. La gent presa en aquests camps, que van servir per depurar i castigar el bàndol republicà i la dissidència política però també, per exemple, homosexuals, van haver de construir, en condicions deplorables, obres tan faraòniques i vergonyants com el Valle de los Caídos.

Malauradament, després de la 2a Guerra Mundial i de la Guerra d’Espanya, ha continuat havent-hi conflictes armats arreu del món, que han provocat, entre altres mortíferes conseqüències, el desplaçament forçós de milions de persones de totes les edats i condicions, així com la deportació i empresonament a camps de concentració de persones d’arreu.

És important fer memòria i denúncia del patiment provocat amb aquestes pràctiques horroroses contra la dignitat humana. El programa d’actes que us presentem, modestament i amb la vostra participació, vol contribuir a eradicar-les.

 

Centre informacio 1

Població: La Garriga

Fires, Festes i Activitats

Visita els Pobles i Ciutats de Catalunya

Omple almenys un camp, la resta els pots deixar buits
La Garriga - Ajuntament
Vols rebre els nostres butlletins
Facebook Festacatalunya
Instagram
Municipis senyalitzats amb QR. Visita autoguiada
A cau d�orella
Vandellòs i l�Hospitalet de l�Infant - Pessebre dels Estels 2023
Centelles - Fira de la Tòfona
amic, mitjans d�informació i comunicació OJD 
Festacatalunya · Tel. 938046359
Contactar · crèdits · avís legal · Mapa Web