Ruta Indians i Cementiri municipal a Canet de Mar

Propera edició: 10/12/2022

Canet de Mar - Ruta Indians i Cementiri municipal

Canet de Mar - Ruta Indians i Cementiri municipal


Cada segon dissabte de mes, a les 11 h, cal reserva prèvia
Durada aproximada: 2 hores i 30 minuts. Distància total: 2 km

La ruta s’inicia al centre històric, puja fins al cementiri i finalitza a Vil·la Flora. S’inicia passejant pel centre i comentant les cases, quasi totes arran de mar, construïdes per Indianos – o americanos-, que és com anomenem a Canet a les persones que van anar a Amèrica a fer fortuna. Algunes d’aquestes cases són les de Cant Font, Higini Negra, Can Busquets i la botiga La Moderna.

Ja al cementiri, es comenten els nombrosos monuments funeraris i panteons de caire modernista, com ara el de la família Domènech i Montaner, i els d’altres famílies com ara la Busquets, la Pau Font, la Casals i Roura, la Santiñà i la Domingo Pascual.

La ruta finalitza a Vil·la Flora, excel·lent exemple de Modernisme tardà d’estil Sezession, i el Pla de les Fonts, un dels millors exemples de l’última etapa del Modernisme, ambdós espais projectats per l’arquitecte Eduard Ferrés i Puig.

Canet de Mar - Ruta Indians i Cementiri municipal
Canet de Mar - Ruta Indians i Cementiri municipal
Canet de Mar - Ruta Indians i Cementiri municipal

 

A més, també oferim rutes/visites guiades per a grups (a partir de 10 persones), en català, castellà, anglès i francès, amb reserva prèvia , que es poden fer qualsevol altre dia convingut:

En aquests moments oferim quatre rutes guiades

  • La Casa museu Lluís Domènech i Montaner.
  • La ruta modernista exterior i/o  Casa museu Lluís Domènech i Montaner: consisteix en una passejada exterior comentada, pel centre històric modernista de Canet de Mar. S’inicia vora el mar, al final de la riera de Sant Domènec amb el comentari d’algunes cases de navegants, d’indians i de les cases construïdes per arquitectes modernistes com Lluís Domènech i Montaner, Pere Domènech i Roura i Francesc Fargas. La ruta acaba amb la visita exterior i interior de la Casa Museu.
  • La ruta dels indians (americanos) i el cementiri: es visiten les cases de navegants i d’indians i els panteons del cementiri, fets pels mateixos arquitectes i baixant fins a Vil.la Flora i el Pla de les set fonts.
  • La ruta del modernisme industrial i el Santuari de la Misericòrdia.
     

Centre informació 1

Població: Canet de Mar

Fires, Festes i Activitats

Visita els Pobles i Ciutats de Catalunya

Omple almenys un camp, la resta els pots deixar buits
Canet de Mar - Ajuntament
On Menjar a Canet de Mar (Restaurants)
Vols rebre els nostres butlletins
Facebook Festacatalunya
Instagram
Caves Forns Raventós Nadal 2022
Balaguer - Fira dels Alls, Mercat de Santa Llúcia 2022
amic, mitjans d�informació i comunicació OJD 
Festacatalunya · Tel. 938046359
Contactar · crèdits · avís legal · Mapa Web