Visita Guiada Un pom de blancor a Montoliu de Lleida

Propera edició: 01/04/2023 a 02/04/2023
Montoliu de Lleida - Ruta Guiada Un pom de blancor

Ruta guiada per pagesos per les hortes de Montoliu de Lleida, on predomina el cultiu de pereres, que en època de floració donen lloc a un paisatge que anomenem un pom de blancor, pel patchwork que conforma l'entapissat de flors blanques sobre fons verd, i la forma d'agrupar-se les flors en petits poms, com rams de núvia.

És una ruta també de camins de l'aigua, en tant que seguim els camins de servei de les secles i canals que han fet fèrtil i conreable aquesta terra, i que tingueren també la seva explotació industrial, com testimonien les fumeres que s'han conservat dels antics molins que aprofitaven la força de l'aigua.

Comencem la nostra ruta per l'antiquíssima Secla de Torres, des de la que es té una visual magnífica de les hortes que davallen cap al riu Segre. Baixem enmig de les hortes, per la darrera banqueta del canal d'Urgell fins a l'espai natural dels Patamolls de Montoliu, a tocar del riu Segre, on acaba el seu curs el canal, una de les obres d'enginyeria més importants del segle XIX. A la zona també trobarem un búnquer de la Guerra Civil, actualment dins el curs del riu Segre. Travessarem els Patamolls i pujarem per les hortes de Montoliu de Lleida fins al punt de partida.

Per començar farem una visita guiada per la Cooperativa Agrària de Montoliu de Lleida, on veurem com ha evolucionat el sector hortofructícola a les nostres contrades. A continuació començarem la ruta on els guies us introduiran a la història dels llocs que visiteu, a les feines del camp que han dut a terme els pagesos que han transformat el territori, un espai de natura antropitzada, informació que us ajudarà a comprendre el paisatge que veureu, amb predomini de cultius de perers curulls de flors blanques.

A mitja ruta tindrem un tast de producte local.

Distància: 4 Km
Durada de la ruta: Es preveu una durada aproximada de 3 hores
Tamany del grup per ruta: màxim 20 persones
Dies disponibles: 1 i 2 d’abril
Horaris: Inici a les 10h
Preus: 6 euros per persona (IVA inclós)

Podeu fer la inscripció fins al 31 de març o fins que es completi el màxim de participants en aquest enllaç.

Centre informació 1

Població: Montoliu de Lleida

Fires, Festes i Activitats

Visita els Pobles i Ciutats de Catalunya

Omple almenys un camp, la resta els pots deixar buits
Montoliu de Lleida - Ajuntament
Vols rebre els nostres butlletins
Facebook Festacatalunya
Instagram
Municipis senyalitzats amb QR. Visita autoguiada
A cau d�orella
amic, mitjans d�informació i comunicació OJD 
Festacatalunya · Tel. 938046359
Contactar · crèdits · avís legal · Mapa Web