Rutes a les Franqueses del Vallès

Les Franqueses del Vallès - Rutes (Foto: www.lesfranqueses.cat)
Les Franqueses del Vallès - Rutes (Foto: www.lesfranqueses.cat)


Et proposem gaudir de l’entorn natural, rural i històric de les Franqueses. Les rutes que proposem es poden fer a peu, en bicicleta o a cavall. Estan senyalitzades i són molt recomanades per fer en família. 
 
Rutes del patrimoni arquitectònic i arbres d’interès
Aquest recorregut permet conèixer la zona de major creixement i transformació de les Franqueses i apreciar els elements patrimonials més variats, des del modernisme i eclecticisme de finals del segle XIX fins a testimonis d’època romana conservats a la parròquia de Llerona.
 
La segona ruta s’estructura a banda i banda de la carretera de Cànoves com a eix central. Sortint de Can Ganduxer, enfila la carretera en direcció nord fins a arribar a can Mateuet de Corró d’Amunt. Aquesta ruta incorpora el passeig més verd, per la zona agrícola de les Franqueses, on es conserven brillants testimonis de l’arquitectura rural catalana, amb destacades masies de gran riquesa ornamental.
 
La ruta verda
La ruta verda de les Franqueses del Vallès (PR-C142) és un recorregut de 16 km de longitud on hi ha senyalitzades verticalment (amb suports de fusta i plaques metàl·liques) totes les masies franquesines, així com les esglésies, l’edifici consistorial i la torre de Seva, com a elements turístics.
 
 
 
Si voleu conèixer tot el patrimoni natural i arquitectònic podeu consultar la Col·lecció Les Franqueses, on hi trobareu les publicacions realitzades pel Patronat Municipal de Cultura de l’Ajuntament. 

 

Centre informació 1

Fires, Festes i Activitats

Visita els Pobles i Ciutats de Catalunya

Omple almenys un camp, la resta els pots deixar buits
Les Franqueses del Vallès - Ajuntament
Vols rebre els nostres butlletins
Facebook Festacatalunya
Instagram
Caves Forns Raventós Nadal 2022
amic, mitjans d�informació i comunicació OJD 
Festacatalunya · Tel. 938046359
Contactar · crèdits · avís legal · Mapa Web