Alzina centenària d'Aspa

Poques coses romanen inalterables amb el pas del temps. La gent va i ve, canvien les cases, els carros de cavalls han estat substituïts pels cotxes i els polsegosos carrers de sorra ara són d’asfalt. I tot això, en només 100 anys. Molt poques persones viuen tant com per veure els canvis d'un segle. Només els arbres poden ser testimoni del pas del temps durant segles.

Aspa - Alzina centenària (Foto: Ajuntament d'Aspa)
Aspa - Alzina centenària (Foto: Ajuntament d'Aspa)

L'alzina centenària d'Aspa, emplaçada en la partida Bassabona, amb els seus 3,13 m de diàmetre, es troba catalogada dins els arbres centenaris del Segrià. Abans, quan es batia, a l'hora de berenar, tots els participants a la batuda de les eres del voltant es trobaven sota l'alzina, on hi havia una bona ombra i també hi posaven els carros.

Aspa - Alzina centenària
Aspa - Alzina centenària

En temps de la Guerra Civil Espanyola els soldats la van voler tallar per fer llenya per escalfar-se. El seu propietari, Lluís Masip Abella, els va fer desistir de la seva intenció a canvi de poder tallar llenya de les oliveres i dels ametllers del voltant. Fou així com l’alzina centenària pogué continuar enlairant-se i formar part del paisatge.


 

Població: Aspa

Fires, Festes i Activitats

Visita els Pobles i Ciutats de Catalunya

Omple almenys un camp, la resta els pots deixar buits
Aspa - Ajuntament
Vols rebre els nostres butlletins
Facebook Festacatalunya
Instagram
Municipis senyalitzats amb QR. Visita autoguiada
A cau d�orella
amic, mitjans d�informació i comunicació OJD 
Festacatalunya · Tel. 938046359
Contactar · crèdits · avís legal · Mapa Web