Municipis senyalitzats amb QR. Visita autoguiada

Nucli històric de Cubelles ***

El nucli històric de Cubelles, que es crea per un privilegi d’Alfons III el segle XIV, és certament sorprenent. Prop de les boniques platges però lluny del seu bullici, prop de l’anar i tornar de les onades però amb vistes cap a l’interior, el nucli antic de Cubelles mereix una tranquil·la passejada: la font pública del carrer Major construïda l’any 1880 gràcies a l’americano Joan Pedro i Roig, que també va patrocinar l'altra font pública ubicada al carrer Sant Antoni, l’antic hostal de la vila i casa natal de Francesc Estapé i Pañellas (1883-1959), fill il·lustre de Cubelles, metge director del Servei de Medicina de l’Hospital de Sant Pau de Barcelona des del 1929 al 1953, el rellotge de sol de Cal Capdet fet el 1857, la casa natal del pallasso universal Charlie Rivel on la seva mare va donar llum el 23 d'abril de 1896 a les golfes de l'edifici o la mateixa Plaça Major.

Prop de l'església parroquial trobem l'escultura dedicada a l'11 de setembre, obra d’Anselm Cabús i Torra de l'any 2002 titulada “El geni i la força bruta”. El sentiment del poble català no es pot oprimir, com durant l’11 de setembre de 1714, on la força no va poder acabar amb el geni i l’esperit català. 

Al nucli històric destaca també l'ermita de Sant Antoni. Aixecada davant mateix de can Travé, aquesta petita capella dona nom al carrer on està situada, antiga via d’entrada a a població des de Vilanova i la Geltrú. Fou construïda l’any 1694 per Marià Gassó. És un edifici entre mitgeres, d’una sola nau i amb campanar de façana.
 

Fires, Festes i Activitats

Visita els Pobles i Ciutats de Catalunya

Omple almenys un camp, la resta els pots deixar buits
Cubelles - Ajuntament
Vols rebre els nostres butlletins
Facebook Festacatalunya
Instagram
Savallà del Comtat - Festa Major de Segura
amic, mitjans d�informació i comunicació OJD 
Festacatalunya · Tel. 938046359
Contactar · crèdits · avís legal · Mapa Web