Premis Castell de Subirats

Propera edició: 14/05/2023

Premis Castell de Subirats


L’acte es durà a terme el proper diumenge 15 de maig a les 18.00 h al Castell de Subirats

L’Ajuntament de Subirats convoca, els 8ns Premis Castell de Subirats, uns guardons que neixen l’any 2014 amb la voluntat de reconèixer les persones, col·lectius, entitats i societats que es distingeixen pels seus triomfs, aportacions a la vida col·lectiva o que traspassen amb el seu bon treball les fronteres locals, així com aquells que divulguen el nom, la història i la vida del municipi.

Aquests premis serveixen alhora per donar rellevància a la recuperació i posada en valor de la cultura local, fomentant així la conscienciació del valor que té el segell o la marca “Subirats” per a tots nosaltres i pels pobles d’arreu.

L’acte, que es durà a terme el proper diumenge 15 de maig a les 18.00 h a la sala de mirador del Castell de Subirats, i comptarà amb l’actuació musical del Trio Intermezzo format per Eduard Torres al violí, Jana Tiscar i Judit Solé al violoncel.

Els guardonats dels 8ns Premis Castell de Subirats que enguany són per:

  • Premi a l’Esplai Sol Naixent (Ordal):

Per 25 anys dedicats al lleure i als valors que implica a Ordal, en les activitats de l’esplai amb els nens i nenes des dels 5 anys. Un Esplai que a més a més de fer créixer als nens i nenes d’Ordal, en el Compromís, la solidaritat, i l’estima als altres, ha sabut ser una cadena de transmissió de la pertinença i  d’implicació cap al poble d’Ordal.

  • Premi a Florenci Ortín (Sant Pau d’Ordal):

Mecànic de professió, però sempre compromès amb les necessitats i reivindicacions de Sant Pau d’Ordal, de Subirats i del País. Destacat en l’agrupació i plataforma de veïns que sempre ha lluitat per aconseguir la rotonda a la N340 al trencall de Sant Pau d’Ordal, i compromès amb la defensa del dret a l’autodeterminació i la independència de Catalunya, sempre disposat a ajudar en les diverses campanyes i penjades de cartells i pancartes que s’han fet.

  • Menció als Ballets d’Ordal (Ordal):

L’Anna Díez, la Montse Sorribas i la Montse Ibáñez, son guardonades amb la menció als Premis Castell de Subirats per la seva tasca als Ballets d’Ordal. Durant més de quaranta anys, elles han estat l’ànima de la Festa Major d’Ordal, vetllant per ensenyar a ballar, als nens i nenes d’Ordal, els balls que llueixen a l’escenari de la pista. Segurament, pocs son els veïns que no viuen a Ordal, que coneguin els balls, per això val la pena destacar-los: la Tirotitaina, el Patatuf, el Virolet, el Picar i Dansar, la Polca de l’Estrella, o el ball dels Cascavells.

  • Menció a Rosa Noya (Sant Pau d’Ordal):

La Rosa Noya, des dels seus inicis a la carnisseria a casa seva (Cal Quim), fins ara, com recordava al pregó, que ha treballat cuidant i ensenyant als més petits del municipi, a la llar d’infants. Han estat molts anys, i molts dels nens i nenes que avui ja son grans, pares i mares, van passar per la llar d’infants a Sant Pau d’Ordal. Se li concedeix aquesta menció per la seva vocació i com a reconeixement a tots aquests anys de dedicació a aquesta tasca.


 

Centre informació 1

Població: Subirats

Fires, Festes i Activitats

Visita els Pobles i Ciutats de Catalunya

Omple almenys un camp, la resta els pots deixar buits
Subirats - Ajuntament
Vols rebre els nostres butlletins
Facebook Festacatalunya
Instagram
amic, mitjans d�informació i comunicació OJD 
Festacatalunya · Tel. 938046359
Contactar · crèdits · avís legal · Mapa Web