Pessebre vivent de Jesús a Tortosa

Propera edició: 25/12/2021
La Parròquia Sant Francesc d’Assís, de Jesús, representa el “Pessebre Vivent” en el marc incomparable de la finca de la Residència de les Germanes Teresianes. Més de 150 actors, repartits en 23 escenes diferents, fan que tot un poble revisqui any rera any la més tendra de les tradicions.

El costum del Pessebre es remonta a Sant Francesc d’Assís: “Era la nit de Nadal de 1223. Volgué celebrar el naixement de Jesús en una gruta escardada a una muntanya de Greccio amb un grup d’ermitans, de frares mínins, d’hortolans de la vall, de comerciants i artesans de la petita ciutat. Li digué al seu amic Joan Velita: Desitjo que celebrem junts la festa de Nadal i que commemorarem el Naixement de Jesús de forma que es representin al viu els treballs que des de la infància va sofrir per salvar-nos. Per això et prego que en aquest lloc de la muntanya possis un pessebre amb palla i que portis un burret i un bou, com aquells que acompanyaren el Nen Jesús”.

A més a més de les escenes bíbliques com Els Profetes, l’Anunciació, la Visita a Isabel, l’Acceptació de Josep, el Casament de Josep i Maria, l’Edicte del Cèsar August, el Naixement de Jesús, l’Adoració dels Pastors, el palau d’Herodes, l’Adoració dels Reis, la Fugida a Egipte …, n’hi ha altres, com la Casa de Pagès, la Cegueta i els pastors, els Serradors, els dimonis, el somni dels pastors, els Llauradors, la Caseta de camp, la Masia catalana, la Fusteria, la Ferreria, el Molí, el Matalasser, la Filadora, elFolklore Tortosí… que fan reviure els antics oficis.

Tortosa - Pessebre Vivent de Jesús (Foto: www.pessebresvivents.cat)
Tortosa - Pessebre Vivent de Jesús (Foto: www.pessebresvivents.cat)
Tortosa - Pessebre Vivent de Jesús (Foto: www.pessebresvivents.cat)
Tortosa - Pessebre Vivent de Jesús (Foto: www.pessebresvivents.cat)

 
Espectacles

Representacions: 25, 26, 27 i 28 de desembre de 2019

Horari:
A les 18.00 h i a les 19.30 h


 

Centre informacio 2

Població: Tortosa

Fires, Festes i Activitats

Visita els Pobles i Ciutats de Catalunya

Omple almenys un camp, la resta els pots deixar buits
Vols rebre els nostres butlletins
Facebook Festacatalunya
Instagram
amic, mitjans d�informació i comunicació OJD 
Festacatalunya · Tel. 938046359
Contactar · crèdits · avís legal · Mapa Web