Municipis senyalitzats amb QR. Visita autoguiada

Parc de l'Arboretum, l'Arbreda del Montseny a Santa Maria de Palautordera

L’Arboretum està situat a Santa Maria de Palautordera, al peu del Parc Natural del Montseny, l’únic de Catalunya declarat Reserva de la Biosfera per la UNESCO. El Montseny és un mosaic biològic que presenta una biodiversitat tan rica i diversa que ens obliga no només a preservar-la sinó també donar-la a conèixer per fomentar-ne el respecte i l’estima. L’Arboretum recull una mostra de les 80 espècies llenyoses que s’escampen pel massís i que són una bona representació de les que hi ha a Europa, tant a la part baixa de la mediterrània com a la Centreeuropea o als països nòrdics. En el seu entorn natural és impossible poder-les contemplar. És per això que Santa Maria de Palautordera ha construït l’Arboretum “L’Arbreda del Montseny”, un lloc per conèixer les espècies llenyoses del Montseny i poder- les estudiar, respectar i estimar.

Santa Maria de Palautordera - Parc de l'Arboretum, l'Arbreda del Montseny
Santa Maria de Palautordera - Parc de l'Arboretum, l'Arbreda del Montseny

Què hi podem trobar?
El cos central són les aproximadament vuitanta espècies d’arbres que es troben espontàniament escampats pel massís. Aquestes són acompanyades d’altres espècies llenyoses menors, de fàcil implantació, distribuïdes en illes i agrupades per veïnatge ecològic, no taxonòmic. L’Arboretum es localitza a la conca del Reguissol. El substracte està format majoritàriament per materials sedimentaris argilosos, amb un sòl agrícola de regadiu, de qualitat. En les zones orientals cap al sud i llevant, hi ha les espècies més higròfiles de ribera i les de distribució natural més nòrdiques. A més a més a la bassa de l’Arboretum també hi podem veure animals com peixos, ànecs i tortugues.

Santa Maria de Palautordera - Parc de l'Arboretum, l'Arbreda del Montseny

Santa Maria de Palautordera - Parc de l'Arboretum, l'Arbreda del Montseny


Àrea de pícnic.
Entre els parcs de l’Arboretum i del Reguissol, tot creuant un petit pont de fusta, hi trobem l’àrea de pícnic. És un lloc idoni per venir-hi amb la família, ja que els nens tenen molts recursos per jugar i aprendre.


Text: Ajuntament

 

Fires, Festes i Activitats

Visita els Pobles i Ciutats de Catalunya

Omple almenys un camp, la resta els pots deixar buits
Santa Maria de Palautordera - Ajuntament
On Menjar a Santa Maria de Palautordera (Restaurants)
Vols rebre els nostres butlletins
Facebook Festacatalunya
Instagram
amic, mitjans d�informació i comunicació OJD 
Festacatalunya · Tel. 938046359
Contactar · crèdits · avís legal · Mapa Web