Ruta Paisatges Escrits a la Plana de Vic: Verdaguer a Les Masies de Voltregà

Les Masies de Voltregà - Ruta Paisatges Escrits a la Plana de Vic: Verdaguer


Dins el terme municipal de les Masies de Voltregà podem apropar-nos a Verdaguer en dos indrets molt importants que ens ajuden a comprendre la seva trajectòria vital.
 
L’església de Sant Esteve de Vinyoles, situada al nucli antic de Vinyoles, en un lloc alterós, ens permet evocar la seva estada quan exerceix per primera i única vegada de capellà de parròquia. A l’hort de la rectoria es pot admirar el llorer que hi deixà plantat, l’arbre dels poetes i de la immortalitat, que ha esdevingut un motiu de pelegrinatge verdaguerià.
 
El Santuari de la Gleva, un edifici dels més interessants del barroc català, ens evoca una de les etapes més tràgiques en la vida del poeta, quan perseguit i calumniat fou reclòs al santuari per tal de millorar la seva salut. Una estada que s’allargà més de dos anys fins que desobeint les ordres eclesiàstiques fugí de la Gleva i s’instal·là a Barcelona, fou suspès a divinis i va escriure En defensa pròpia, en què conta la seva versió dels fets, i denuncia la persecució de què era objecte.
 
Es pot visitar la cambra del poeta, i des del balcó se’ns obre una bellíssima panoràmica sobre el riu Ter, la plana i les muntanyes del Collsacabra, de les Guilleries i del Montseny a l’horitzó, que ens permet imaginar la solitud de Verdaguer mentre veia aquests paratges i escrivia els versos de Roser de tot l’any i de La fugida a Egipte, de la trilogia Jesús Infant.

Centre informació 1

Fires, Festes i Activitats

Visita els Pobles i Ciutats de Catalunya

Omple almenys un camp, la resta els pots deixar buits
Les Masies de Voltregà - Ajuntament
Les Masies de Voltregà - On menjar i on dormir
Vols rebre els nostres butlletins
Facebook Festacatalunya
Instagram
Municipis senyalitzats amb QR. Visita autoguiada
A cau d�orella
amic, mitjans d�informació i comunicació OJD 
Festacatalunya · Tel. 938046359
Contactar · crèdits · avís legal · Mapa Web