Els Pastorets de Girona

Propera edició: 25/12/2022
Girona - Els Pastorets


“Els Pastorets de Girona ens varen meravellar, enmig dels més de dos-cents que hem pogut comptabilitzar, per la sorprenent i suggestiva capacitat d’adaptació als nous temps, en uns moments en què, precisament, moltes representacions que es realitzen en els teatres i sales són dins notable adormiment. És important de destacar el procés seguit a la ciutat de Girona no com a model enlluernador, però sí com una mostra notabilíssima de la readaptació dels mites festius.

Des dels anys vuitanta del segle XX els Pastorets gironins han sabut continuar el procés de modernització i d’adequació tècnica.

Girona - Els Pastorets (Foto: www.elspastoretsdegirona.net)
Girona - Els Pastorets (Foto: www.elspastoretsdegirona.net)


El Grup gironí Proscenium ha passat de la vuitantena d’actors que integraven les seves representacions cap a mitjan anys vuitanta als cent cinquanta-quatre que ho feren l’any 1.999. És un col·lectiu vinculat a la gestió de la modèlica Sala La Planeta i inclou diferents nissagues familiars tant en la direcció com en la interpretació, però també combina el canvi intern entre els intèrprets dels personatges amb la lògica renovació generacional.

Els Pastorets de Girona no solament utilitzen l’escenari, sinó que la sala també és el seu món. Aquests moviments fomenten indubtablement la participació i el contacte directe amb els espectadors, trenquen la fredor de l’escenari a la italiana i ens retornen cap a aquelles primitives arrels medievals dels drames nadalencs. Segurament el marc del Teatre Municipal té poc a veure amb l’església gironina de Sant Fèlix on, abans o després de la Missa de Nadal, els gironins ja representaven el "Partus Beatre Viriginis" peça molt propera a l’Officium Pastorum del XIV, però la capacitat d’emocionar segueix plenament viva en aquesta teatralitat que obre el nostre calendari festiu anual." Així va definir els Pastorets de Girona Jordi Bertrán Luengo al llibre “Festes de Catalunya, una mostra de la diversitat del patrimoni cultural”.

Per a més informació (enllaç)

Girona - Els Pastorets (Foto: www.elspastoretsdegirona.net)
Girona - Els Pastorets (Foto: www.elspastoretsdegirona.net)
 
Espectacles
25, 26 i 30 de desembre de 2021
1 i 2 de gener de 2022

A 2/4 de 6 de la tarda 
Població: Girona

Fires, Festes i Activitats

Visita els Pobles i Ciutats de Catalunya

Omple almenys un camp, la resta els pots deixar buits
Vols rebre els nostres butlletins
Facebook Festacatalunya
Instagram
Rubió - Fira de Nadal i Trobada de Cotxes Clàssics 2022
Desembre a les Piles 2022
La Pobla de Cérvoles - Festa de l�Oli 2022
amic, mitjans d�informació i comunicació OJD 
Festacatalunya · Tel. 938046359
Contactar · crèdits · avís legal · Mapa Web