La Garriga - Corpus 2024
El Pinell de Brai - Pinell Art, Fira d�Artesania 2024

Llar d'Avis Dr. Josep Mestre a Molins de Rei

Molins de Rei - Llar d'Avis Dr. Josep Mestre
Molins de Rei - Llar d'Avis Dr. Josep Mestre

Molins de Rei - Llar d'Avis Dr. Josep Mestre


Aquesta casa senyorial es va iniciar l’any 1902 per encàrrec del llavors veí del Papiol Joan Capdevila Soler, amb direcció de l’arquitecte Pere Bosch i Cardellach. L’edifici, amb una façana de caràcter neoclàssic sense gaire decoració, excepte la cornisa i els caps de biga que simulen sostenir-la i les baranes i reixes de ferro forjat, va tenir una important reforma l’any 1940 a càrrec de l’arquitecte Joan Gumà Cuevas, que va suposar l’habilitació de tres habitatges entre les dues primeres plantes i l’ampliació dels cossos adjacents a l’edifici on es construirien les porxades de la galeria i les pèrgoles de la terrassa que dona al jardí, orientat al carrer del Pare Manyanet. L’edifici de can Capdevila va ser comprat per l’Ajuntament l’any 1982 i, a partir de 1990, és la seu de la Llar d’Avis Dr. Josep Mestre.

Text: Ajuntament de Molins de Rei
 
Curiositats


El Dr. Josep Mestre i Puig va néixer a Barcelona el 1884 i va arribar a Molins de Rei en assolir la plaça de metge d’assistència pública el 1909, dos anys després de llicenciar-se a la Facultat de Medicina. Va assistir durant dècades, des de la consulta del carrer del Dr. Barraquer, diverses generacions de veïns i veïnes de Molins de Rei, com també els afiliats a les mutualitats de diverses fàbriques i associacions locals, i això va fer que fos molt recordat per la seva dedicació i humanitat.

L’any 1918 fou nomenat inspector municipal de sanitat i dos anys després va ser un dels fundadors del Sindicat de Metges de Catalunya. Membre actiu de diverses acadèmies i associacions mèdiques, va ser fundador de la revista La medicina catalana i va publicar diversos treballs de divulgació mèdica.

Durant la República va ser nomenat cap dels Serveis de Sanitat de la Generalitat i, el 1937, director general del Ministeri de Sanitat. La seva activitat política republicana, catalanista i d’esquerres va comportar-li l’exili a França durant el franquisme, on treballà als hospitals de Saint Giroux i Perpinyà. Després de diversos intents denegats per les autoritats del règim, finalment va tornar l’any 1954 i des de llavors exercí de forma privada i despullat de les seves funcions públiques fins a jubilar-se deu anys després. Va morir a Molins de Rei l’any 1979.

 

Població: Molins de Rei

Fires, Festes i Activitats

Visita els Pobles i Ciutats de Catalunya

Omple almenys un camp, la resta els pots deixar buits
Molins de Rei - Ajuntament
Vols rebre els nostres butlletins
Facebook Festacatalunya
Instagram
Municipis senyalitzats amb QR. Visita autoguiada
A cau d�orella
amic, mitjans d�informació i comunicació OJD 
Festacatalunya · Tel. 938046359
Contactar · crèdits · avís legal · Mapa Web