Concurs internacional de gossos d'atura de Prades

Propera edició: 04/08/2024

Prades - Concurs internacional de gossos d'atura


El Concurs Internacional de Gossos d'Atura de Prades s'organitza al camp de futbol municipal. El concurs es va iniciar l’any 1988 i s’ha anat celebrant el primer diumenge d’agost, exceptuant els anys de pandèmia. El concurs és un reconeixement al món del pastoreig en el qual cal un reconeixement a la feina dels pastors en la prevenció d’incendis ja que ajuden a mantenir els boscos netejant el sotabosc.

Prades - Concurs internacional de gossos d'atura

A les onze del matí s’iniciarà el concurs en el qual més d’una desena de pastors amb els seus gossos hauran de mostrar les seves habilitats en el control del ramat d'ovelles. Paral·lelament hi haurà un mercat que es farà durant tot el matí al Carrer Colomers al costat del camp de futbol. Les entrades pels espectadors es poden adquirir a l’accés al camp de futbol per cinc euros el mateix dia.

El concurs consta de dues proves en les quals es premia l’obediència del gos. El gos ha de fer un pas de banderes i conduir el ramat des del punt d'inici fins davant del pastor, intentant que passi per la Portella. Posteriorment el ramat ha de quedar quiet dins del cercle i el pastor ha de treure l'esquella d'una ovella del ramat procurant que la resta del ramat quedi dins el cercle. Finalment el pastor anirà caminant cap a la mànega amb el ramat darrere i s’ha d'aconseguir que entri tot el ramat al corral i tancar la porta. En la segona  prova, els pastors més ben qualificats hauran de recollir el ramat del punt d'inici, portar-lo davant seu i anar al corral fent entrar i sortir les ovelles.

Si voleu podeu veure alguna anterior edició (+ info)
 

Centre informacio 1

Població: Prades

Fires, Festes i Activitats

Visita els Pobles i Ciutats de Catalunya

Omple almenys un camp, la resta els pots deixar buits
Prades - Ajuntament
On Menjar a Prades
On dormir a Prades
Què fer a Prades
Vols rebre els nostres butlletins
Facebook Festacatalunya
Instagram
Municipis senyalitzats amb QR. Visita autoguiada
A cau d�orella
amic, mitjans d�informació i comunicació OJD 
Festacatalunya · Tel. 938046359
Contactar · crèdits · avís legal · Mapa Web