Municipis senyalitzats amb QR. Visita autoguiada
A cau d�orella

Ruta pictòrico-literària Mir-Manent a l'Aleixar. Un passeig amb els sentits: de la natura a l'art ***

L'autora d'aquesta ruta és Fina Anglès i Soronellas. Catedràtica a secundària i professora a la Universitat Rovira i Virgili és autora de diversos llibres per a nois i noies, de poemes i cantates amb música dels compositors Josep Baucells, Baltasar Bibiloni, Xavier Sans i altres i de literatura vinculada a la gastronomia a través d'àpats literaris per a nens en iniciatives com Lletres a taula, La lletra petita o Amb gust de lletra; ha realitzat també, per encàrrec editorial, guies de lectura-propostes didàctiques per a obres d’altres autors i, des de començaments dels noranta, treballa en l’analisi del pas de la natura a l’art a través de la pintura de Joaquim Mir i la literatura de Marià Manent. Fruit molt valorat d’aquest treball és la publicació Un passeig amb els sentits: de la natura a l’art, que contempla les pintures de Mir i els dietaris de Manent amb el paisatge de l'Aleixar, Maspujols i el Camp de Tarragona.

Tot passejant, coneixereu vint indrets que van motivar trenta-dues pintures de Mir i, al mateix temps, el paisatge que Marià Manent glossa en els seus dietaris.

Marià Manent i Cisa (Barcelona 1898-1988). Escriptor. La seva família -paterna i materna- prové de Premià de Dalt (Maresme); el seu pare dirigí una explotació de boscs al Gran Chaco. Estudià comerç i idiomes.

Joaquim Mir i Trinxet (Barcelona 1873-1940) Pintor. Fill d’un magatzemista de merceria. Fou deixeble de Lluís Graner i passà per Llotja (1894-95). Formà part de la Colla del Safrà.

Si voleu fer la ruta: + info

El passeig transcorre per carrers i places del nucli urbà de l'Aleixar, breument per carretera, camins enmig de conreus, travessa la riera i, novament, el poble. L’itinerari et porta per 20 punts i passa pels porxos de la Plaça de la Vila, el camí dels Masos o darrere el Fossar, el Portal, el carrer de l’Aigua, el carrer del Forn, l’església parroquial de Sant Martí bisbe, el camí de Sant Antoni, el camí d’Alforja, el pont Vell, l’ermita de Sant Blai, el camí vell de Sant Blai, els Saltadors, la Font Vella i, novament, el Portal, a la vila. En acabar, amb cotxe ens desplacem a Maspujols on, també passejant, veiem el conjunt del poble amb el magnífic campanar al mig des de diverses perspectives. L’itinerari ens porta al pont sobre la Riera de Maspujols, a prop del torrent de l’Olla, al carrer de Baix, al carrer de Sant Antoni, al carrer Higini Anglès, al camí dels Parrots i retorna, per acabar, al punt d’aparcament: la moderna avinguda del Poliesportiu.
 
Població: L'Aleixar

Fires, Festes i Activitats

Visita els Pobles i Ciutats de Catalunya

Omple almenys un camp, la resta els pots deixar buits
L�Aleixar - Ajuntament
Vols rebre els nostres butlletins
Facebook Festacatalunya
Instagram
amic, mitjans d�informació i comunicació OJD 
Festacatalunya · Tel. 938046359
Contactar · crèdits · avís legal · Mapa Web