Festa de Sant Antoni a Solsona

Propera edició: 18/01/2020 a 19/01/2020
La tradició i el món rural es reivindiquen a Solsona en la festa en honor al patró dels traginers, invocat per curar i protegir als animals, especialment als porcs i als cavalls. Les festes de Sant Antoni i dels Tres Tombs són una preservació d’una tradició, són clams a la nostàlgia, se’ns dubte, però també són un esforç per preservar costums i tradicions arrelades a la nostra col·lectivitat i que són els que en identifiquen com a poble. Traginar mercaderies, treballar la terra no han estat mai feines senzilles i els homes que han fet d’aquests oficis una manera de viure, ens han deixat la seva empremta.

La festa organitzada el cap de setmana posterior a Sant Antoni per l’entitat Cofestas (Comissió de Fires i Festes de Sant Antoni Abat del Solsonès), inclou un conjunt d’actes que tenen lloc bàsicament el dissabte: Missa a la catedral, cercavila, benedicció i desfilada dels tres tombs. Al migdia es celebra la gimcana i curses de cavalleries amb importants premis i a la nit sopar i ball.

El diumenge té lloc un acte molt singular: es distingeix a l’estudiant de la comarca que ha asolit la millor nota a la selectivitat.

Solsona - Festa de Sant Antoni
Solsona - Festa de Sant Antoni 

Centre informacio 1

Població: Solsona

Fires, Festes i Activitats

Visita els Pobles i Ciutats de Catalunya

Vols rebre els nostres butlletins
Facebook Festacatalunya
Instagram
Solsona - Ajuntament
Diputació de Barcelona amic, mitjans d´informació i comunicació OJD 
festacatalunya · Tel. 938046359
Contactar · crèdits · avís legal · Mapa Web