Això de menjar xató i beure bon vi per acompanyar està prou bé, però la #rutaXato va molt més enllà. És una excusa fantàstica per sortir de casa i gaudir de tot el que et poden oferir les nostres comarques. Tria entre més de 200 propostes i activitats: cultura, enoturisme, platja, música, ciclisme, història, senderisme, festes populars… Vine amb la parella i viu moments romàntics en racons encisadors. Engresca els amics a fer un tast de vins. Porta els nens a gaudir dels nostres espais naturals. Tot això i molt més ho trobaràs a la Ruta del Xató! Vine a Calafell, el Vendrell, Sitges, Vilafranca del Penedès i Vilanova i la Geltrú i comença a viure l’experiència de la Ruta del Xató!
|
El xató és un plat tradicional català absolutament deliciós. S’elabora amb escarola i peix dessalat: bacallà, tonyina i anxoves o seitons. Però el secret del xató, allò que et fa repetir, una vegada i una altra també, és la salsa. La #salsaXato porta ametlles, avellanes, all, nyores, pa, vinagre, sal i oli d’oliva. Més mediterrània no pot ser. Des de sempre, el xató es menja a les comarques de l’Alt Penedès, el Baix Penedès i el Garraf. Ningú no sap exactament com n’és, d’antic, ni on es va inventar.
|