La Garriga - Corpus 2024
El Pinell de Brai - Pinell Art, Fira d�Artesania 2024
Vinyols i els Arcs - Festa del Vi 2024

Plaça de l'Estació de Pallejà i entorn

Pallejà - Plaça de l'Estació i entorn


L’any 2007 amb el soterrament de les vies i l'estació de tren de Pallejà, va permetre que la població guanyés un espai públic, presidit per l’església parroquial de Santa Eulàlia.

La nova plaça, inaugurada l’any 2009, va permetre enllaçar diversos espais urbans fins aleshores separats per la via del ferrocarril. Malgrat tractar-se d’una moderna plaça sense espais verds i condicionada com aparcament, la il·luminació ens recorda una gran arbreda que dota a l’espai d’un regust certament molt actual i contemporani.

Pallejà - Plaça de l'Estació i entorn
Pallejà - Plaça de l'Estació i entorn

Pallejà - Plaça de l'Estació i entorn

Pallejà - Plaça de l'Estació i entorn
Pallejà - Plaça de l'Estació i entorn

Pallejà - Plaça de l'Estació i entorn

 
Curiositats


El 29 de desembre de 1912 es va dur a terme el primer trajecte del carrilet entre Barcelona –des de l’estació situada al final de la Gran Via, tocant a la riera de Magòria- i Martorell que passava per Pallejà. Era una línia de ferrocarril de tipus secundari construïda per la companyia “Camino de Hierro del Nordeste de España”.

Les cròniques periodístiques de l’època recollien la diada inaugural: La locomotora se hallaba adornada con guirnaldas de flores y follaje, figurando en su parte delantera el escudo de España orlado con banderas nacionales, de Bélgica y de la región.

Pallejà - Arribada del tren l'any 1912
Pallejà - Arribada del tren l'any 1912Poco después de la una y media el doctor Laguarda, revestido en pontifical, con báculo y mitra, bendijo el tren, la línea y las obras, asistido del Rdo. Reig, cura párroco de Hostafranchs, y de su vicario Rdo. Massó.

Terminada la ceremonia, subieron al tren los invitados, entre los que figuraban los señores ya citados anteriormente, los sacerdotes últimamente mencionados, los representantes de la prensa local, fotógrafos y corresponsales, los inspectores señores Martorell y Eloy y algunos otros señores.

Al ponerse el tren en marcha resonó un nutrido aplauso, dado por el público que presenció la salida...”
 

Població: Pallejà

Fires, Festes i Activitats

Visita els Pobles i Ciutats de Catalunya

Omple almenys un camp, la resta els pots deixar buits
Pallejà - Ajuntament
On Menjar a Pallejà (Restaurants)
Vols rebre els nostres butlletins
Facebook Festacatalunya
Instagram
Municipis senyalitzats amb QR. Visita autoguiada
A cau d�orella
amic, mitjans d�informació i comunicació OJD 
Festacatalunya · Tel. 938046359
Contactar · crèdits · avís legal · Mapa Web