AMIC - Generalitat - PATRIMONI CULTURAL AMB ELS 5 SENTITS (lateral esquerra tot el web)
Ara Lleida Estiu 2020

El Pont Vell

Navarcles - Pont Vell


Està aixecat poc després de la confluència dels rius Llobregat i Calders. Es va iniciar la seva construcció el 25 de juliol de 1796 i no es va finalitzar fins el 1804. Per a la seva construcció els navarclins van aportar jornals de treball i fins i tot van renunciar a hostatjar els traginers que venien a comprar vi a favor d’un hostal municipal, el qual va destinar els ingressos a la construcció del pont. Va substituir un antic gual que comunicava Navarcles amb Manresa, una via de comunicació fonamental vers el pla del Bages. Té una longitud total de 121,75 metres a partir de set arcades de proporcions desiguals. Degut a la seva importància estratègica fou volat i destruït en el decurs de la guerra civil. Va ser reconstruït el 1946.

Navarcles - Pont Vell
Navarcles - Pont Vell

A l’altra banda del riu Llobregat es situa el recinte fabril conegut com la Fàbrica del Pont Vell . Es coneix que l’any 1807, pocs anys després que el pont s’acabés de construir, Manel Altimires i Segimon Padró van comprar els terrenys per construir un molí que va començar a funcionar el 1817. La fàbrica es va construir després, entre 1825 i 1828 i es va dedicar inicialment a la producció de teixits de llana per produir després teles de cotó. Avui hi ha instal·lades diverses empreses dedicades a l’àmbits productius diversos.

Navarcles - Fàbrica Pont Vell
Navarcles - Fàbrica Pont Vell

Fires, Festes i Activitats

Visita els Pobles i Ciutats de Catalunya

AMIC - Generalitat - PATRIMONI CULTURAL AMB ELS 5 SENTITS (lateral esquerra tot el web)
Vols rebre els nostres butlletins
Facebook Festacatalunya
Instagram
Diputació de Lleida - Ara Lleida Diputació de Lleida - Patronat de Turisme Patronat de Turisme de Girona Diputació de Barcelona Diputació de Barcelona Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona - Terres de l´Ebre amic, mitjans d´informació i comunicació OJD 
festacatalunya · Tel. 938046359
Contactar · crèdits · avís legal · Mapa Web