Ara Lleida Estiu 2020

Sant Andreu de Castellnou

Castellnou de Bages - Sant Andreu


Aquest temple romànic és un edifici de planta basilical de tres naus, culminades a llevant pels corresponents absis semicirculars. La decoració llombarda exterior és realment la protagonista. Es fa evident als absis, amb sèries d’arcuacions cegues entre lesenes al central i sense lesenes als laterals; a la resta de murs i sota teulada les arcuacions cegues envolten totalment l’edifici i el doten d’una unitat singular, reforçada si cal a l’oest, actual façana principal, en la qual la sèrie d’arcuacions s’adapta al pendent de la teulada, amb un arc més gran a la cresta superior.

Castellnou de Bages - Sant Andreu


La porta original, al sud, fou tapiada i als segles XVI i XVII s’efectuaren algunes reformes de l’edifici, moltes de les quals foren eliminades en efectuar la restauració. Dels afegits únicament es conserva el campanar de torre. A l’interior es constaten importants testimonis de la decoració pictòrica original.

Castellnou de Bages - Sant Andreu
Castellnou de Bages - Sant Andreu


Castellnou de Bages - Sant Andreu

Fires, Festes i Activitats

Visita els Pobles i Ciutats de Catalunya

Vols rebre els nostres butlletins
Facebook Festacatalunya
Instagram
Diputació de Lleida - Ara Lleida Diputació de Lleida - Patronat de Turisme Patronat de Turisme de Girona Diputació de Barcelona Diputació de Barcelona Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona - Terres de l´Ebre amic, mitjans d´informació i comunicació OJD 
festacatalunya · Tel. 938046359
Contactar · crèdits · avís legal · Mapa Web