Diada Nacional de Catalunya a Sant Llorenç d'Hortons

Propera edició: 11/09/2024

Sant Llorenç d'Hortons - Diada Nacional de Catalunya


Catalunya celebra l'Onze de Setembre la Diada Nacional en record a la fi de la Guerra de Successió el 1714. Es commemora una derrota en què es van perdre les llibertats seculars.

L'any 2005 el nucli local de la CAL va començar a recuperar el caire popular i festiu en la celebració dels actes de la Diada Nacional de Catalunya al nucli de Sant Llorenç. Des del primer moment es va comptar el suport incondicional de l'Ajuntament i amb la col·laboració de diverses entitats i establiments del poble.

A finals de 2010 la CAL es va fusionar amb Sant Llorenç Decideix i van donar lloc a la Comissió 11 de Setembre, que des d'aquell moment és qui s'encarrega d'organitzar i coordinar els actes de cada Diada.

Tot i que l'estructura i el contingut dels actes ha anat variant amb el pas dels anys i en funció de les entitats col·laboradores, n'hi ha uns quants que ja han esdevingut emblemàtics i representatius: la caminada popular, la ballada de sardanes, l'actuació dels Gegants del Terrazel, etc. Però potser l'acte que aplega més gent i que esdevé més espectacular és la Marxa de Torxes de la nit del dia 10, que al 2022 ha celebrat la seva 13a edició. Actualment és la Marxa de Torxes més veterana del Penedès i de les més antigues de Catalunya. Només es va deixar de fer l’any 2020 per causa de la pandèmia.

Per combinar el caire popular dels actes amb un to més institucional, cada any es destina un moment a la lectura del manifest de la Diada, a una intervenció de protocol i al cant solemne d'Els Segadors.

També ha esdevingut tradicional, tant en els actes de la nit del dia 10 com en els del matí del dia 11, compartir amb tots els assistents un tast de coca, pastes, galetes, cava i tota mena de refrescos.

Sant Llorenç d'Hortons - Diada Nacional de Catalunya (Foto: www.ajhortons.cat)

 

Centre informacio 1

Fires, Festes i Activitats

Visita els Pobles i Ciutats de Catalunya

Omple almenys un camp, la resta els pots deixar buits
Sant Llorenç d’Hortons - Ajuntament
On Menjar a Sant Llorenç d�Hortons (Restaurants)
On dormir a Sant Llorenç d�Hortons
Vols rebre els nostres butlletins
Facebook Festacatalunya
Instagram
Municipis senyalitzats amb QR. Visita autoguiada
A cau d�orella
amic, mitjans d�informació i comunicació OJD 
Festacatalunya · Tel. 938046359
Contactar · crèdits · avís legal · Mapa Web