Al mes d'abril es celebra la FIRABRIL, la fira de la mel i l’oli de Catalunya. Aquesta fira data de l’any 1882 i tot i ser una fira agrícola en els seus orígens, en els darrers anys s’ha convertit en una de les fires més importants de les Terres de l’Ebre, on es promocionen els productes estrella, la mel i l’oli del Perelló i també els comerços, l’artesania i els productes típics, convertint-se en el nucli de promoció econòmica i cultural de la nostra població.
La fira gira al voltant de l’oli i la mel del Perelló, on es presenten les diferents varietats i els seus productes derivats. El Perelló és el primer poble productor de mel de Catalunya, són empreses amb molta tradició familiar que han anat evolucionant fins a convertir-se en empreses de reconegut prestigi en el sector agroalimentari de Catalunya. L’oli és reconegut arreu per la seva qualitat, i es produeix oli de la DO Baix Ebre – Montsià.
Compten amb expositors distribuïts entre el pavelló firal, les carpes, la zona de maquinària agrícola i les parades exteriors ubicades per tot el recinte firal.
|
Alguns dels actes més exitosos de la fira són:
La degustació de bunyols amb mel i oli del Perelló.
El sorteig del seu pes en mel: entre tots els assistents que han comprat mel durant la fira, es fa un sorteig. El premi consisteix en la quantitat de mel equivalent al pes del guanyador.
El sorteig de l’olivera d’oli: es sorteja el consum anual d’oli d’oliva entre tots aquells que hagin comprat oli als estands dels productors locals durant la fira. El guanyador s’emportarà totes les botelles d’oli d’oliva que hi ha penjades a l’olivera.
Xerrades sobre el món de la mel i l’oli.
Showcooking
Tallers infantils relacionats amb la mel.
Exposició de ramaderia i passeig amb ponis.
Actes populars per amenitzar la fira.
|