Municipis senyalitzats amb QR. Visita autoguiada
A cau d�orella

Vil·la romana de Pla de Palol a Platja d'Aro

Castell-Platja d’Aro - Vil·la romana de Pla de Palol
Castell-Platja d’Aro - Vil·la romana de Pla de Palol


Tot i que és coneguda des de l’any 1876 no és fins l’any 1959 quan s’excavà per primera vegada. Els treballs es van iniciar de nou el 1984, especialment en el sector a tocar a la carretera que comunica Platja d’Aro amb Calonge. Més tard, entre 1998 i 1999, es van posar al descobert aquest magnífic jaciment. El recinte fou ocupat entre el segle I a. de C. fins el VII d. de C.

Castell-Platja d’Aro - Vil·la romana de Pla de Palol

El complex arquitectònic que podem visitar constata la presència d’unes termes, signe inequívoc que la vil·la tenia una part residencial, segurament molt luxosa i de la qual no coneixem gaire. En canvi, la part de la qual tenim més notícies correspon a la pars rústica, a la zona dedicada a l’emmagatzematge dels productes que es conreaven al camp, o a la zona dedicada a la manufacturació de productes. Durant el segle I d. De C. Al Pla de Palol es va desenvolupar una important activitat econòmica relacionada amb la vinicultura que incloïa no només la producció de vi sinó també la seva exportació. Com a detall curiós sabem que un dels personatges que participava en aquesta empresa es deia “Porcianus”.

Castell-Platja d’Aro - Vil·la romana de Pla de Palol
Castell-Platja d’Aro - Vil·la romana de Pla de Palol

Des de la perspectiva arquitectònica la vil·la s’estructura entorn de dos o tres grans terrasses. La superior estava centrada al voltant d’un pati pavimentat amb calç, al voltant del qual s’obrien dos passadissos. D’aquest sector destaca un magatzem on s’han localitzat diverses tines que servien per enquibir productes diversos: vi, oli, cereals... A la terrassa central s’ha documentat una gran superfície coberta, no construïda i delimitada per la banda oriental per un gran passadís que donava accés a tres grans habitacions de funció indeterminada. La terrassa inferior conserva un gran dipòsit i diverses tines soterrades.

Visita
Exterior i lliure

Fires, Festes i Activitats

Visita els Pobles i Ciutats de Catalunya

Omple almenys un camp, la resta els pots deixar buits
Vols rebre els nostres butlletins
Facebook Festacatalunya
Instagram
Balaguer - Fira dels Alls, Mercat de Santa Llúcia 2022
Rubió - Fira de Nadal i Trobada de Cotxes Clàssics 2022
amic, mitjans d�informació i comunicació OJD 
Festacatalunya · Tel. 938046359
Contactar · crèdits · avís legal · Mapa Web