Municipis senyalitzats amb QR. Visita autoguiada
A cau d�orella

Església de Nostra Senyora de l'Esperança a S'Agaró

Castell-Platja d’Aro - Església de Nostra Senyora de l’Esperança


L’any 1916 Josep Ensesa i Pujadas, industrial fariner establert a Girona va permutar el deute d’un flequer de Sant Feliu per una parcel·la a peu del turó de s’Agaró. Més tard també va adquirir terrenys colindants. El seu fill va prendre en ferm la promesa de son pare de lliurar un solar a S’Agaró al primer fill que hi edifiqués. D’aquí sorgí la casa Senya Blanca (1924), el primer esglaó d’aquesta singular zona residencial de caràcter català integrada al medi. Gran part del resultat es deu a l’arquitecte Rafael Masó que és l’autor de la mateixa Senya Blanca, les pèrgoles de la Plaça del Roserar o la casa Sibilis (1929). També són d’aquest primer moment obres tan emblemàtiques com l’Hotel Monumental, els Banys de Sant Pol i l’Hostal de la Gavina.

Castell-Platja d’Aro - Església de Nostra Senyora de l’Esperança
Castell-Platja d’Aro - Església de Nostra Senyora de l’Esperança

S’Agaró es va convertir en lloc de trobada d’artistes, polítics i personalitats. Era lloc de trobada de dignataris, lloc on es celebraren grans festes, batalles de flors, esdeveniments esportius... i com no lloc estudi natural de filmació de grans pel·lícules com “Pandora” (1950) protagonitzada per Ava Gadner i Mario Cabré, “Arkadin” dirigida per Orson Welles, o “Mar Adentro” dirigida per Alejandro Almenábar.


Castell-Platja d’Aro - Església de Nostra Senyora de l’Esperança


L’any 1941 es va reiniciar l’empenta constructiva dirigida bàsicament per l’arquitecte Francesc Folguera, autor de la loggia de Senya Blanca, del Camí de Ronda, i de l’església de Nostra Senyora de l’Esperança que presideix blanca, marinera i serena el turó que domina la mar propera.

Fires, Festes i Activitats

Visita els Pobles i Ciutats de Catalunya

Omple almenys un camp, la resta els pots deixar buits
Vols rebre els nostres butlletins
Facebook Festacatalunya
Instagram
amic, mitjans d�informació i comunicació OJD 
Festacatalunya · Tel. 938046359
Contactar · crèdits · avís legal · Mapa Web