Festa Major a Carme

Propera edició: 16/07/2024
Carme celebra la Festa Major tot honorant la Verge del Carme, el 16 de juliol. Tothom pot pensar que el nom del poble prové d’aquesta advocació mariana, però el cert és que el nom de Carme prové de l’àrab i descriu clarament el lloc, l’entorn geogràfic on està situada. Vol dir "abisme" per uns autors i "lloc de terra vermella o carmesina" per altres. Així Carme és una d’aquelles poblacions catalanes que celebren la seva festa grossa des de temps immemorials a partir d’una antiga cristianització del seu topònim en aquest cas fàcilment adaptable per la similitud fonètica.

Carme - Festa Major
Carme - Festa Major


Però sigui per un motiu o altre, el cert és que a meitat juliol Carme es vesteix de festa, una festa viscuda i arrelada. Els veïns engalanen balcons i finestres amb la senyera, el jovent omple els balls amb la seva vitalitat, els més menuts miren bocavadats els titellaires que relaten antigues llegendes, les famílies es retroben a l’entorn d’un bon dinar de festa major...i tothom surt al carrer per gaudir d’uns dies de sana convivència.

Carme - Festa Major
Carme - Festa Major


Diu la tradició, que en la seva diada, les donzelles li resaven per a trobar marit aviat dient-li: "Mare de Déu del Carme, doneu-me un bon marit, sia pobre, sia ric, mentre vingui de seguit". I això a Carme és possible, perquè com diu la tradició "l’Anoia més bonica és Carme".

Carme - Festa Major
Carme - Festa Major

Carme - Festa Major

Carme - Festa Major


 

Centre informacio 1

Població: Carme

Fires, Festes i Activitats

Visita els Pobles i Ciutats de Catalunya

Omple almenys un camp, la resta els pots deixar buits
Carme- Ajuntament
Vols rebre els nostres butlletins
Facebook Festacatalunya
Instagram
Municipis senyalitzats amb QR. Visita autoguiada
A cau d�orella
amic, mitjans d�informació i comunicació OJD 
Festacatalunya · Tel. 938046359
Contactar · crèdits · avís legal · Mapa Web