Poetes a la Bassa Gran a Sant Llorenç d'Hortons

Propera edició: 11/07/2025

7a edició dels recitals POETES A LA BASSA GRAN que es fan a Sant Llorenç d'Hortons des del 2018 amb el patrocini de l’Ajuntament de Sant Llorenç d’Hortons i coordinats pel poeta Ricard Garcia. Des del primer moment, treballen amb la voluntat de portar la poesia a indrets on no és habitual que hi arribi i amb la voluntat, també, de mostrar com petits pobles allunyats de la metròpoli poden ser l’escenari perfecte per actes culturals de gran nivell.

Sant Llorenç d'Hortons - Poetes a la Bassa Gran

L'escenari és la Font de la Bassa Gran que era, antigament, el punt de trobada de les dones que hi anaven a fer la bugada i de tothom que hi anava a omplir els càntirs d'aigua fresca i a xerrar del que es coïa al poble. Aquesta font és justament al final del poble i fa de frontissa entre el casc urbà i l'entorn natural. Per tant, la tradició de la font com a lloc de trobada i de la paraula va ser també important a l'hora d'escollir-la com a lloc ideal per fer-hi els recitals de poesia les nits d’estiu.

Pel que fa a la poesia, aquest és un projecte que depassa l’àmbit local i aspira a tenir un caire molt més ampli, per això cada any hi porten 3 poetes d'arreu a recitar la seva obra. Enguany s'ha convidat la Rosa Font Massot (Sant Pere Pescador, 1957), la Isabel M. Ortega Rion (Tarragona, 1955) i en Josep Porcar (Castelló de la Plana, 1973) perquè ens recitin una mostra de la seva obra la nit del 12 de juliol a la Font de la Bassa Gran.

A més del recital, l'acte també inclou al final la possibilitat de prendre una copa de vi o cava de manera distesa i poder conversar amb els poetes convidats i, també, de comprar els seus llibres. Tot plegat fa que sigui un acte amb un encant especial obert a tothom que hi vulgui participar.

POETES A LA BASSA GRAN 2024, divendres 12 de juliol a les 10 de la nit a la Font de la Bassa Gran de Sant Llorenç d'Hortons.

Sant Llorenç d'Hortons - Poetes a la Bassa Gran (Foto: www.ajhortons.cat)
Sant Llorenç d'Hortons - Poetes a la Bassa Gran (Foto: www.ajhortons.cat)

 

Centre informació 1

Fires, Festes i Activitats

Visita els Pobles i Ciutats de Catalunya

Omple almenys un camp, la resta els pots deixar buits
Sant Llorenç d’Hortons - Ajuntament
On Menjar a Sant Llorenç d�Hortons (Restaurants)
On dormir a Sant Llorenç d�Hortons
Vols rebre els nostres butlletins
Facebook Festacatalunya
Instagram
Municipis senyalitzats amb QR. Visita autoguiada
A cau d�orella
amic, mitjans d�informació i comunicació OJD 
Festacatalunya · Tel. 938046359
Contactar · crèdits · avís legal · Mapa Web