Municipis senyalitzats amb QR. Visita autoguiada
A cau d�orella

Vista de la muntanya de Montserrat des de Collbató ***

360 graus ok

PODEU VISITAR-LA VIRTUALMENT EN 360º

Muntanya de Montserrat al terme de Collbató

Collbató - Vista panoràmica


La Muntanya de Montserrat presenta unes característiques tan sorprenents que ha esdevingut un dels símbols de Catalunya. Tot i que en el líric himne del Virolai s’afirma que: "Amb serra d’or, els angelets serraren eixos turons...", l’explicació científica sobre la gènesi del massís montserratí és força diferent, i, en darrer terme, fa responsables del sorprenent modelat de la Serra als agents atmosfèrics.

El relleu que actualment Montserrat mostra amb magnificència és el resultat d’un procés de milions d’anys. Quan l’orogènia alpina aixecà en bloc i fracturà el material gestat en forma de delta durant el terciari, s’establí el punt d’inici del relleu actual. ‘Pudinga’ és com s’anomena popularment el conglomerat del qual està feta Montserrat (format a partir de còdols i material detrític) i s’intercala amb capes de gresos i margues. L’erosió diferencial de l’aigua actuant sobre materials de diferent resistència i composició, ha donat lloc al relleu tan característic i màgic de la muntanya, ple d’agulles, clots, baumes i coves.

Collbató - Muntanya de Montserrat


El bosc d’alzinar amb marfull ocupa la major part del territori i, malgrat semblar una muntanya erma, hom descobreix una vegetació ufanosa una vegada s’endinsa terreny endins, sobretot en obagues i clots, on arbustos i lianes de característiques més humides, com l’aritjol, el boix i l’aladern colonitzen el sotabosc. Entre la fauna més característica trobem porcs senglars i cabres, com a mamífers menys esmunyedissos i l’àguila perdigüera, el duc, com a ocells més vistosos. La salamandra, el gripau comú, el gaig, l’esparver, l’escurçó i el ratpenat, entre d’altres elements faunístics, completaran l’ecologia de la muntanya. 

Fires, Festes i Activitats

Visita els Pobles i Ciutats de Catalunya

Omple almenys un camp, la resta els pots deixar buits
Vols rebre els nostres butlletins
Facebook Festacatalunya
Instagram
La Granadella - Setmana Santa 2023
amic, mitjans d�informació i comunicació OJD 
Festacatalunya · Tel. 938046359
Contactar · crèdits · avís legal · Mapa Web