Sant Sadurní de Castellví o de la Marca

Castellví de la Marca - Sant Sadurní
Església situada a l’antic nucli de Castellví de la Marca, avui inclòs al veïnat de les Cases Noves de la Riera. És l’exemple d’esglésies que van substituir a les capelles dels castells en establir-se un poblament més estable i segur a la plana. En el decurs de la història s’hi van practicar nombroses remodelacions. Va restar sense culte a inicis del segle XX i va patir destrucció en el decurs de la guerra civil.

És un temple d’una sola nau coberta amb volta de canó i culminada a llevant per un absis semicircular decorat exteriorment amb arcuacions i bandes llombardes. Al nord s’afegí una nova nau coberta amb volta apuntada; posteriorment i també al nord d’aquesta nova nau s’afegiren tres capelles. La porta d’accés disposa d’un atri amb un arc apuntat. El campanar és construcció també moderna.

Castellví de la Marca - Sant Sadurní


Castellví de la Marca - Sant Sadurní


El 12 de juliol de 1066 al seu porxo es va celebrar un judici per resoldre un cas d’instigació a l’adulteri, en el qual es va arribar a un acord gràcies a l’aplicació de la llei visigòtica.

Diputació

Fires, Festes i Activitats

Visita els Pobles i Ciutats de Catalunya

Omple almenys un camp, la resta els pots deixar buits
Vols rebre els nostres butlletins
Facebook Festacatalunya
Instagram
Diputació Barcelona (tots els portals) 2020
Diputació de Lleida - Ara Lleida Diputació de Lleida - Patronat de Turisme Patronat de Turisme de Girona Diputació de Barcelona Diputació de Barcelona Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona - Terres de l´Ebre amic, mitjans d´informació i comunicació OJD 
festacatalunya · Tel. 938046359
Contactar · crèdits · avís legal · Mapa Web