Festa Major d'hivern de Maçana a Rubió

Propera edició: 13/11/2022
Rubió - Festa Major d’Hivern de Maçana
Sant Martí és el patró de la parròquia de Maçana, lloc citat a la documentació des de l’any 990 quan es cita en una afrontació d’una propietat. Com a parròquia apareix amb el nom de Maciana a inicis del segle XI. No sabem amb certesa des de quan es venera a Sant Martí ja que al segle XIV l’església era coneguda com de Sant Iscle. Possiblement al voltant de la fi del segle XIV o a principi del XVA va adquirir l’advocació de Sant Martí quan va absorbir l’antiga parròquia de Viver, avui totalment desapareguda, que es trobava al terme de Rubió i estava dedicada a Sant Martí.

I a Maçana es continua celebrant la festa major en ocasió de la festivitat de Sant Martí. I any rera any no hi falta la Missa solemne ni el tradicional ball que permet que els veïns i amics es retrobin, recordin antigues vivències i parlin del nou i esperançador futur d’aquestes ancestrals terres de la Catalunya interior.

Rubió - Festa Major d’Hivern de Maçana


Sant Martí és un sant molt venerat en tot el món i té sota el seu patronatge a múltiples parròquies d’Europa. La llegenda més famosa entorn de la seva vida succeiria a l’hivern de 337, quan estant Martí a Amiens troba a prop de la porta de la ciutat un captaire tremolant de fred, a qui dóna la meitat de la seva capa, doncs l’altra meitat pertany a l’exèrcit romà que serveix. A la nit següent, Crist, que era el captaire al qual li havia regalat la meitat de la seva capa se li apareix per a agrair-li el seu gest. Martí decideix llavors deixar l’exèrcit romà i convertir-se a la fe catòlica, la qual cosa no pot fer fins a passat un temps, al negar-li la seva llicència l’emperador.

Rubió - Festa Major d'hivern de Maçana


 

Centre informacio 1

Població: Rubió

Fires, Festes i Activitats

Visita els Pobles i Ciutats de Catalunya

Omple almenys un camp, la resta els pots deixar buits
Rubió - Ajuntament
On Menjar a Rubió (Restaurants)
On Dormir a Rubió (Hotels - Pensions - Allotjaments)
Vols rebre els nostres butlletins
Facebook Festacatalunya
Instagram
amic, mitjans d�informació i comunicació OJD 
Festacatalunya · Tel. 938046359
Contactar · crèdits · avís legal · Mapa Web