|
|
La ratafia és un licor alcohòlic assaborat amb fruites i herbes aromàtiques que diu la tradició han d’estar recollides la nit de Sant Joan. I com deia Verdaguer: "És una aiguardent adobada amb un troç de pell de llimona, quatre o cinc clavells, una nou moscada, una pell de nou verda partida a tallets, un bocí de canyella d’Holanda, a què alguns afegeixen un brot de menta i de maria-lluïsa... Tot això es posa uns quants dies a sol i serena".
|
| Igualada - Festa de la Ratafia de l’Anoia (Foto: Judit Corral) |
| | Igualada - Festa de la Ratafia de l’Anoia (Foto: Judit Corral) |
|
|
A Igualada es celebra aquest singular concurs de ratafies únic a les contrades catalanes i que any rera any es consolida com una proposta gastronòmica de qualitat. És una bona ocasió per conèixer, degustar i recollir receptes casolanes d’elaboració d’aquest licor tan nostre.
|
| Igualada - Festa de la Ratafia de l’Anoia (Foto: Judit Corral) |
| | Igualada - Festa de la Ratafia de l’Anoia (Foto: Judit Corral) |
|
|
|