Sant Pere de Brunet

Sant Salvador de Guardiola - Sant Pere de Brunet


Sant Salvador de Guardiola - Sant Pere de Brunet


Església romànica situada al costat del mas Brunet. Malgrat la trobem documentada des del l’any 1035 conserva trets clarament pre-romànics, de la segona meitat del segle X; d’aquest moment són la capçalera amb absis de planta trapezoidal i l’arc triomfal, magnífic exemplar d’un tipus d’arc de ferradura que conserva testimonis de pintura mural. Ja del segle XI és la nau coberta amb volta de canó que encara conserva les marques de l’encanyissat de l’estructura que va permetre la seva construcció.

Sant Salvador de Guardiola - Sant Pere de Brunet


Al mur de l’oest s’obre una porta de construcció posterior, damunt la qual s’aixeca un petit campanar d’espadanya d’una única obertura.

Sant Salvador de Guardiola - Sant Pere de Brunet


A l’interior hi ha una ara d’altar absolutament excepcional i única. Conserva unes inscripcions, al costat dret del capellà, que deixen constància d’un fet commemoratiu que es va celebrar al temple.
Vols rebre les nostres propostes setmanals?

Subscriu-te!

Envia aquest correu electrònic i rebràs comunicacions electròniques relacionades amb les activitats turístiques, culturals i amb els serveis i activitats que ofereix www.festacatalunya.cat

Fires, Festes i Activitats

Visita els Pobles i Ciutats de Catalunya

Facebook Festacatalunya
Instagram
Diputació de Lleida Diputació de Girona Diputació de Barcelona amic, mitjans d´informació i comunicació OJD 
festacatalunya · Tel. 938046359
Contactar · crèdits · avís legal · Mapa Web