AMIC - Risc de rebrot al teu municipi
Cardona - Hotel Bremon

Castell de Cardona

Cardona - Castell de Cardona


Cardona - Castell de Cardona


Si Cardona és mereix una visita amb tranquil·litat no és únicament per la sal. També són inigualables les petxades que l’home ens ha deixat al llarg de la història. Com un antic guaita que vigila, s’alça altiu el castell de Cardona . Ocupat per civilitzacions antigues, apareix documentat al període medieval des del segle VIII. Cardona va rebre ràpidament carta de població, des de la primera, atorgada pel comte Guifré a finals del segle IX, i confirmada pel comte Miró, passant per la segona del comte Borrell II, datada l’any 986. El castell va estar lligat inicialment al domini dels vescomtes d’Osona, que paulatinament van adquirir la categoria de vescomtes de Cardona a partir del segle XI. Des de 1375 els Cardona van ostentar la categoria de comtes i a partir de 1491 de ducs.

Cardona - Castell de Cardona


Cardona - Castell de Cardona


El conjunt fortificat consta de diverses dependències adaptades actualment com a Parador de Turisme, a més de la torre coneguda com de la Minyona, l’església de Sant Vicenç, el claustre, i la capella de Sant Ramon Nonat. La resta de paraments emmurallats, garites i baluards corresponen a fortificacions aixecades en el decurs de les guerres del segle XVII, a finals del XVIII i a la primera dècada del segle XIX.

Iniciem la visita en un dels extrems del tossal. Observem la torre de la Minyona , de planta circular atalusada per la base, que conserva alguns elements originals, convertint-se en un dels pocs testimonis de la fortalesa alt-medieval.

Cardona - Castell de Cardona


Tot i que malauradament les dependències més significatives de la canònica i gran part del recinte senyorial han desaparegut, són visitables la capella de Sant Ramon Nonat , un gran pati amb cisterna central, i part del claustre gòtic restaurat. El palau senyorial i part de les dependències monàstiques han estat adaptades com a Parador de Turisme.

Cardona - Castell de Cardona

Cardona - Castell de Cardona


Informació sobre visites, horaris i tarifes:
http://entrades.cardonaturisme.cat


 

Diputació

Població: Cardona

Fires, Festes i Activitats

Visita els Pobles i Ciutats de Catalunya

Omple almenys un camp, la resta els pots deixar buits
Vols rebre els nostres butlletins
Facebook Festacatalunya
Instagram
Diputació Barcelona (tots els portals) 2020
Diputació de Lleida - Ara Lleida Diputació de Lleida - Patronat de Turisme Patronat de Turisme de Girona Diputació de Barcelona Diputació de Barcelona Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona - Terres de l´Ebre amic, mitjans d´informació i comunicació OJD 
festacatalunya · Tel. 938046359
Contactar · crèdits · avís legal · Mapa Web