Torre de les Hores de Martorell

És un edifici de finals del segle XIX, concretament de 1888. La seva estructura és de planta quadrada amb pis i golfes i una torre tipus mirador.

Martorell - Torre de les Hores


Fou la residència de l’insigne escriptor, crític d’art i filòsof Francesc Pujols i Morgades i actualment és la seu de la fundació que porta el seu nom. Es conserva a la reixa d’entrada un lema del seu propietari: l’escala de la vida.
A l’interior es conserva l’ambient de treball de Pujols, documentació de la seva obra i una excel·lent pinacoteca amb obres d’amics i contemporanis com Salvador Dalí, o Ricard Canals entre molts altres.
La Fundació Francesc Pujols i Morgades és una entitat privada beneficodocent, sense ànim de lucre, que neix de la voluntat de Faust Pujols i Alcover, plasmada mitjançant la carta fundacional del 17 de gener de 1992 de donar a conèixer l’obra del seu pare, Francesc Pujols i Morgades.

Martorell - Torre de les Hores


L’objecte de la Fundació és, tal com consta als estatuts, promocionar, fomentar, divulgar, prestigiar, protegir i defensar l’obra cultural i filosòfica de Francesc Pujols i Morgades.

De Francesc Pujols van dir per exemple:

Salvador Dalí: "Francesc Pujols era, és i serà l’emperador trajà de la filosofia". "Pujols és l’arquetipus de català, avui encarnat per mi gràcies a Gala"

Pompeu Fabra: “Pujols té una intel·ligència privilegiada i singular, tant, que de vegades la seva capacitat de pensar el porta a sobrepassar la mesura. El seu talent, com l’art barroc i com abans s’ havia dit de la natura, odia el buit. Això pot arribar a fer por, però també a encisar i a produir una mena de frisança metafísica (...).”

Martorell - Torre de les Hores


Per ampliar informació sobre les activitats de la fundació es pot consultar: www.fundacio-francescpujols.cat




 

Fires, Festes i Activitats

Visita els Pobles i Ciutats de Catalunya

Omple almenys un camp, la resta els pots deixar buits
Martorell - Ajuntament
Vols rebre els nostres butlletins
Facebook Festacatalunya
Instagram
amic, mitjans d�informació i comunicació OJD 
Festacatalunya · Tel. 938046359
Contactar · crèdits · avís legal · Mapa Web