Festa del Roser i del Most de Martorell

Propera edició: 02/10/2021 a 03/10/2021

Martorell - Festa del Roser i del Most (Foto: Ajuntament de Martorell)
Martorell - Festa del Roser i del Most (Foto: Ajuntament de Martorell)


"La Festa del Roser és una de les festes patrimonials més destacades del nostre calendari i es celebra el primer cap de setmana del mes d’octubre amb la participació de la majoria d’entitats martorellenques. És una festa de caràcter cultural i popular.

L’any 1557 es va establir a Martorell la Confraria de la Verge del Roser i tenia capella pròpia a l’Església parroquial de Santa Maria de la qual n’era molt devot el senyor Lluís de Requesens i Zúniga, senyor de la vila, que va ser nomenat sots-tinent de Don Juan d’Austria.

Martorell - Festa del Roser i del Most (Foto: Ajuntament de Martorell)
Martorell - Festa del Roser i del Most (Foto: Ajuntament de Martorell)

Martorell - Festa del Roser i Festa del Most, raïm
Martorell - Festa del Roser i Festa del Most, vi


A la batalla de Lepanto, el 7 d’octubre de 1571, després d’encomanar-se a la Mare de Déu del Roser, l’armada cristiana va derrotar els turcs. En aquest triomf va destacar per la seva heroïcitat el martorellenc Lluís de Requesens. Des d’aleshores se la coneix també amb el sobrenom de la Mare de Déu de la Victòria", així es descriu aquesta festa tant singular i participativa des del web www.martorell.cat , espai a la xarxa que ens permet disposar de més informació.

Martorell - Festa del Roser i Vimart


Durant la Festa del Roser destaquem Vimart, la Fira de Vins i Caves. És una fira de vins i caves amb denominació d’origen Penedès i Catalunya, dirigida a la població de Martorell, i per extensió, a la seva comarca, que vol donar a conèixer a l’imaginari col·lectiu de la seva població la importància dels orígens, les tradicions i les arrels vinculades a una terra de vins i caves.

Aquesta fira inclou diferents activitats com ara la coneguda Festa del Most, la Trobada de plaquistes i les Jornades de coneixement entorn al món del vi i el cava i estan convidats els diferents cellers de la comarca a participar aquest proper 5 d’octubre, a la plaça de l’Església de Martorell, mantenint així viu l’esperit d’unir tradició i modernitat, aportant prestigi i nom al municipi de Martorell.

VIMART neix amb la intencionalitat i la vocació de difondre la tradició vitivinícola per rendir un homenatge a la pagesia del municipi i fent un brindis amb gust de Baix Llobregat Nord. És un espai per a visitants, restauradors, sommeliers, agents vinícoles, cellers, enòlegs... els quals se’ls ofereix l’oportunitat de participar d’activitats per emfatitzar el coneixement del vi i el cava, degustacions dels diferents cellers, platets gastronòmics, cursos, taules rodones i tastos.

Martorell - Festa del Roser i Vimart
Martorell - Festa del Roser i Vimart

Martorell - Festa del Roser i Vimart
Martorell - Festa del Roser i Vimart


 

Espectacles

VIMART, FIRA DE VINS I CAVES
5 d'octubre de 2019


Martorell - Vimart, Fira de Vins i Caves


 

Centre informacio 1

Població: Martorell

Fires, Festes i Activitats

Visita els Pobles i Ciutats de Catalunya

Omple almenys un camp, la resta els pots deixar buits
Martorell - Ajuntament
Vols rebre els nostres butlletins
Facebook Festacatalunya
Instagram
Diputació de Lleida - Ara Lleida Diputació de Lleida - Patronat de Turisme Patronat de Turisme de Girona Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona - Terres de l�Ebre amic, mitjans d�informació i comunicació OJD 
festacatalunya · Tel. 938046359
Contactar · crèdits · avís legal · Mapa Web