Festa Major de Martorell

Propera edició: 15/08/2019 a 17/08/2019
Aquesta festa es troba documentada des de l’any 1032 i s’aprofitava com a parèntesi entre les feines agrícoles de segar i veremar. A Martorell, com en d’altres esglésies dedicades a la Mare de Déu, s’instal·lava al mig de la nau de l’església un túmul, és a dir un cadafal cobert per un baldaquí, amb un altar als peus, amb la imatge jaient de la Mare de Déu de la Dormició, popularment coneguda com la Mare de Déu del Llit.

A part del dia 15 d’agost, el dia central de la festa, també es celebra el dia 16, festa de Sant Roc, copatró de la vila des de 1589 com a segon dia de Festa Major. Aquests dos dies les activitats eren organitzades per la parròquia i l’Ajuntament i es basaven en representacions litúrgiques i ball. El dia 17, el tercer dia de Festa Major, fou instituït a la segona meitat del segle XIX a petició de les societats recreatives de Martorell.

Avui en dia la Festa Major de Martorell és una festa plena de vitalitat amb organització d’actes i activitats per tots els públics. És una Festa Major arrelada en el passat però viva i plena de present amb una clara projecció vers el futur.

Martorell - Festa MajorPROGRAMA 2018

 

Centre informacio 1

Consorci de Turisme

Diputació

Població: Martorell

Vols rebre les nostres propostes setmanals?

Subscriu-te!

Envia aquest correu electrònic i rebràs comunicacions electròniques relacionades amb les activitats turístiques, culturals i amb els serveis i activitats que ofereix www.festacatalunya.cat

Fires, Festes i Activitats

Visita els Pobles i Ciutats de Catalunya

Facebook Festacatalunya
Instagram
Martorell - Ajuntament
Diputació de Barcelona amic, mitjans d´informació i comunicació OJD 
festacatalunya · Tel. 938046359
Contactar · crèdits · avís legal · Mapa Web